one drop perfume... with affordable price..

one drop perfume... with affordable price..
click me

My Blog List

SALAM TO ALL

PLS BE INFORMED, UTK HARGA PAT RESELLER KB AND TUTONG.. HARGA BAGI ITEMS @ SEHATANGGUN FAIZEEN AKAN DITAMBAH $2 (UTK MENANGGUNG KOS PENGAMBILAN STOCK DI TEMPAT DEALER)

IMPORTANT INFO IMPORTANT INFO

Salam to all ... starting 11 Jan 2010, emails, sms and calls will be entertained and replied after 5pm. Bagi semua pengunjung blog ini, pls baca details bg setiap items yg di upload. Thanks atas sokongan biskita semua & kerjasama dari semua pihak amatlah dhargai.

biodatas available..

biodatas available..
SMS ME @ 7172690

Tuesday, July 21, 2009

SET BERSALIN LEESA FORMULA



*

Boleh digunakan oleh ibu bersalin normal dan pembedahan.

Bagi ibu yang bersalin normal dan pembedahan boleh menggunakan kesemua produk set ConfineMum bermula hari keempat selepas melahirkan. Tetapi ibu yang bersalin pembedahan adalah dicadangkan mengikut aturan berikut :
o Body Contour Gel - Sapu di perut, pinggul dan peha kecuali tempat jahitan.
o Pek Tungku Herba - Jangan letakkan tungku di atas luka jahitan.
o Bengkung Correctuer - Boleh dipakai selepas 2 minggu melahirkan dan ikatan mengikut keselesaan individu.
* Formula yang inovatif.

Leesa Formula menggubah kembali resepi lama mengikut gaya hidup dan keperluan generasi baru masa kini dengan cara yang lebih mudah tanpa mengurangkan keberkesanannya.

* Dari sumber semulajadi tempatan, yang menjadi amalan pelbagai kaum.

Semua produk di dalam Set ConfineMum Premium dibuat dari sumber yang telah digunakan sekian lama oleh pelbagai bangsa di Malaysia seperti ikan haruan, herba `ubat periuk`, halia dan penggunaan bengkung atau barut.

* Set yang lengkap, eksklusif serta istimewa dan menyeluruh.

Dengan 8 produk, ia memberikan penjagaan menyeluruh untuk kesihatan dalaman dan kecantikan luaran ibu selepas melahirkan.

* Fungsi 2-in-1 (dalaman & luaran).

Disamping menyihatkan peranakan dan badan, Set ConfineMum Premium juga membantu memberikan kembali bentuk badan yang langsing menawan.

* Ringkas dan mudah.

Ia tidak remeh, tiada bau, tak perlu dibancuh, tak berbau jamu yang tengit, tak berdebu, tidak dipek mengikut minggu hingga berbotol-botol dan menyukarkan kerana perlu diteliti terlebih dahulu setiap kali sebelum digunakan.

* Praktikal dan tidak membazir.

Setiap produk yang ada dalam Set ConfineMum Premium semuanya praktikal & penting untuk digunakan dan selalunya set pasti habis digunakan sebaik selesai pantang, Ia berbeza dengan jenama lain yang kadangkala memberi pelbagai produk di dalam setnya, namun sukar diamal sehingga akhirnya ia tertinggal begitu saja tanpa digunakan walaupun telah habis berpantang.



ConfineMum Set A:
Terdiri daripada:
Tablet Prawan, Tablet Haruan, Ginger Cream, Minyak Telon & Body Contour Gel
$100 (HARGA PASARAN $114)

ConfineMum Set B:
Terdiri daripada Set A + Bengkung Correctuer
SM RM 260.00
SS RM 263.00
$125.00 (HARGA PASARAN $ 139.00)
ConfineMum Set Premium
Terdiri daripada Set B + Cotet Mas Uncang + 2 Pek Tungku Herba
SM RM 350.00
SS RM 353.00
$165 (HARGA PASARAN $ 188.00

SET BERSALIN...DGN HARGA SPECIAL.. PRE ORDER..50% DEPOSIT DIPERLUKAN

SET SALINDAH : $170



Bagi wanita, kehamilan atau mengandung adalah suatu pengalaman yang tidak sama dengan pengalaman-pengalaman lain yang pernah dilalui, terutamanya wanita yang mengandung untuk kali pertama. Ada yang tersangat gembira dengan berita kehamilan itu dan ada pula yang menjadi bimbang dan cemas terutamanya bila menjelang waktu-waktu hampir melahirkan anak. Ini berlaku kerana mungkin bakal ibu ini pernah mendengar pelbagai khabar bagaimana susahnya untuk melahirkan anak.



Pengalaman bersalin sepatutnya menjadi satu pengalaman yang indah. Sesuai dengan itu, Salindah telah dihasilkan untuk membantu ibu-ibu yang sedang mengandung. Set lengkap ini boleh diambil mulai daripada tiga bulan mengandung sehinggalah masa berpantang (40 hari).

Setiap set Salindah dari Salindah.com akan datang bersama-sama dengan sebuah buku peraturan pengunaan yang lengkap. Antara isi kandungan buku ini ialah:
Rancangan pemakanan kesihatan dan rawatan ibu hamil sehingga lepas pantang
Rajah perkembangan bayi dari bulan ke bulan
Khasiat dan panduan penggunaan Salindah
Rancangan penjagaan kesihatan
Senaman
dsb.
Formula Salindah ini dikeluarkan oleh Prof. Dr. Azizan Haji Ismail (klik untuk keterangan lanjut), seorang tokoh dan pengamal perubatan homeopati, biokimia dan herbalisma yang ternama di Malaysia.

Professor Dr. Azizan merupakan wakil tunggal Malaysia ke Liga Medicorum Homeopathica Internationalis dan pernah memegang jawatan sebagai Presiden DSAM (Direct Selling Association of Malaysia).

Professor Dr. Azizan mengenang kembali sejarah penghasilan Salindah yang mula dipasarkan pada 1981: "Salindah dirumus hasil melihat isteri sendiri yang amat teruk apabila hamil dan melahirkan anak. Kemudian terfikir mungkin begitu ramai lagi wanita lain menghadapinya. Saya membuat kajian dan penyelidikan tentang masalah-masalah berkaitan kehamilan, semasa melahirkan anak dan lepas bersalin. Akhirnya lahirlah rumusan SALINDAH"

Produk ini telah terkenal keselamatannya dan keberkesanannya. Antara pengguna yang berpuas hati:

Puan Dirayah Dollah

Saya telah menggunakan set lengkap Salindah sejak dari awal kandungan (3 bln), dan saya telah selamat melahirkan anak pertama secara normal dengan berat bayi 4.3kg.

Saya dapati anak saya lebih kuat tulangnya dan cepat dari segi pertumbuhan fizikalnya. Dia mula mengangkat kepala sejak usianya 2 hari, mula meniarap seawal 2 bln, mula tumbuh gigi di usia 4 bln dan mula duduk pada usia 6 bln. Malah pakar kanak2 mengatakan ia adalah bonus kerana mendapat anak yg cepat perkembangan fizikalnya.

Saya pasti akan menggunakan produk ini lagi sekiranya saya diberi rezeki utk mengandung anak kedua kelak. InsyaAllah.

Puan Yanti Mat Isa

Assalamualaikum,

Saya hanya mula menggunakan Salindah ketika mengandungkan anak yang ketiga. Itupun setelah diperkenalkan oleh kawan-kawan. Setelah menggunakannya, saya dapati memang ada kesannya. Semasa mengandung saya kurang loya berbanding dulu. Badan pun lebih bertenaga. Proses kelahiran juga cepat. Alahamdulillah saya dikurniakan anak yang sihat, berkulit cantik dan comel. Anak saya juga tahan daripada penyakit, misalnya susah nak demam, selsema dan sebagainya .

Memanglah kita yang merancang dan Tuhan yang menentukan, tapi sebagai manusia biasa kita boleh berusaha ke arah kesihatan yang lebih baik. Salindah memang tak menghampakan saya dan saya akan terus menggunakannya jika saya mengandung lagi.. Insyaallah.

Puan Ros Aslina, Sri Serdang

Saya telah menggunakan Salindah semasa mengandung anak pertama saya dan mendapati kesan-kesan baik contohnya anak tidak kena demam kuning dan kulitnya pun cantik. Cara bersalin pula sangat mudah, hanya dengan dua kali "push" sahaja. Semasa mengandung saya terpaksa memandu seorang diri dari Serdang ke Setiawangsa setiap hari bekerja. Pemanduan dua jam (sejam pergi dan sejam balik) setiap hari bekerja tidak terasa letih langsung. Saya memang mengsyorkan produk ini kepada ibu-ibu yang mengandung.



Puan Salbiah

Saya adalah salah seorang pengguna Salindah ini dan anak saya yang ke tiga baru berusia 3 bulan lebih. Dari pengalaman saya ini, produk ini amat sesuailah dengan saya. Walaupun setelah mengandung 7 bulan, saya baru menggunakan produk ini (baru dapat tahu), saya dapat rasakan perbezaannya semasa mengandungkan anak pertama dan kedua (kini 2 ½ tahun dan 1 ½ tahun). Antara perbezaannya ialah :

1 - Kurang merasa letih dan lesu, sentiasa ceria. (semasa mengandung dan selepas bersalin)
2 - Tidak kena "cramp"
3 - Anak tidak kena sakit kuning
4 - Anak tidak meragam, lebih cergas.
5 - Senang bersalin. (Berat anak saya ialah 3.85 kg dan bersalin normal - alhamdullilah)

Tentang anak putih melepak tu bergantung pada gennya lah, kebetulan saja anak saya keluar putih dan gebu (tembam).



Puan Wan Samihah Wan Ahmad

Makcik husband saya menggunakan product ni dari awal pregnant hinggalah lepas bersalin. Dari apa yang dia beritahu ianya memang OK, sehingga rasa sakit bersalin tu kurang lah berbanding dengan 3 orang anak yang kesebelumnya. Bayangkan, pintu rahim dah terbuka 5 cm pun dia cakap dia OK je...tak rasa apa-apa pun.



Puan Khasiba Taib

Saya ada menggunakan product ni sewaktu mengandungkan anak ke tiga. Alhamdulillah...pada saya kesannya seperti :

1 - ia mengurangkan keletihan badan semasa mengandung.
2 - waktu nak bersalin mengambil masa yang cepat.
3 - kulit anak sederhana cerah dan kurang ditumbuhi ruam.



Encik Norsham Yunos

Isteri saya ada menggunakan salindah nie sejak umur kandungan 3 bulan lagi (anak pertama). Nampaknya alhamdullilah isteri saya bersalin pun mudah. Tentang anak putih melepak tu bergantung pada gennya lah, jika emak bapak nya putih maka anaknya pun putihlah, kalau kelabu maka kelabulah......



Reazal

Setakat ini produk ini tidak memberikan sebarang masalah malah membantu ibu-ibu untuk bersalin terutamanya sewaktu tiba masa untuk bersalin dan seawal masa selepas bersalin. Pasti anda akan rasa perbezaannya bila mencuba produk ini. Sebab isteri saya sendiri yang menyatakan perbezaan yang dialaminya.



Puan Noormala Che Noor, Keramat Wangsa, KL

Saya adalah bekas pengguna SALINDAH dan ingin mengucapkan ribuan terima kasih dan tahniah di atas kejayaan produk ini. Saya telah selamat melahirkan seorang anak perempuan (3.8kg) yang sihat walafiat dan kini berusia 4 bulan. Dari pemerhatian saya, anak saya ini kuat daya tahanan diri dan punya tulang yang kuat. Kali pertama anak saya meniarap sewaktu berusia 1 bulan. Dan kini telah menunjuk tanda-tanda pertumbuhan gigi. Saya menggalakkan bakal-bakal ibu untuk mengguna produk ini. Saya juga insyallah akan mengguna SALINDAH untuk zuriat saya yang seterusnya.



Encik Hamizat Harun

Assalamualaikum wbt.

Isteri saya ada menggunakan salindah nie sejak umur kandungan 3 bulan lagi (anak ketiga). Nampaknya alhamdullilah isteri saya bersalin pun mudah. Seperti yang kita tahu segalanya dari Allah, namun jika tidak berusaha mana akan dapat hasilnya. Jadi jika sekiranya isteri saya mengandung lagi, insyaallah pasti saya akan memberi isteri saya "Salindah" ini.

Saranan saya kepada bakal ibubapa atau yang belum pernah mencubanya, agar mencuba akan produk berjenama "SALINDAH". Di sini saya juga ingin memberikan pendapat saya, kenyataan sakit bersalin itu sememangnya sakit. Sebab itulah Allah s.w.t berfirman "Syahid" bagi kaum ibu yang bersalin untuk melahirkan anak itu jika mereka-mereka ini meninggal dunia. Jadi sebagai kaum bapa, kita pun tidak boleh pun mengurangkan kesakitan yang di alami oleh kaum ibu. Tetapi, Insyaallah dengan produk salindah ini sekurang-kurangnya kita berusaha mengurangkan sedikit bebanan kesakitan kaum ibu itu. Insyaallah.

Wednesday, July 15, 2009

ALPHA LIPID LIFELINE

Dengan khasiat yang berbagai untuk kesihatan tubuh kita dan keluarga, ia merupakan minuman kesihatan yang paling lengkap dan paling murah di pasaran.

$90 setin (pre order / deposit di perlukan)

Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Alpha Lipid

* Alpha Lipid LifeLine dihasilkan di New Zealand dan dibungkus terus di New Zealand.


* Produk Alpha Lipid LifeLine telah mendapat pengikhtirafan dari Kerajaan New Zealand sehingga dikurniakan 'lambang daun' (Sebilangan kecil sahaja produk yang mendapat pengikhtirafan ini) dengan bangganya dipaparkan ditin-tin produk Alpha Lipid.

* Kolostrum yang terdapat didalam Alpha Lipid LifeLine adalah gred 10 (Terbaik didunia).

* Mengandungi 41% IgG berbanding produk lain yang hanya mengandungi 10% - 12% IgG sahaja.

* Di Taiwan Alpha Lipid telah menjadi minuman sarapan pagi.

* Diikhtirafkan HALAL oleh N.Z. Islamic Processed Food Management

Kenapa Kita Perlu Mengamalkan Alpha Lipid?

* Rata-rata kesihatan kita semakin hari semakin menurun, ini adalah disebabkan faktor yang tidak dapat kita elakkan seperti faktor meningkat usia dan faktor persekitaran termasuk udara yang kita sedut setiap saat.

* Begitu juga dengan cara pemakanan kita yang tidak menyihatkan dengan makanan ringan, makanan yang berlebihan lemak dan gula.

* Penggunaan alatan elektorik disekeliling kita termasuk Telefon Bimbit, Microwave dan Penghawa Dingin.

* Kekurangan Vitamin, Mineral dan Antibodi didalam tubuh.

* Kurang bersenam, sehinggakan ada diantara kita yang langsung tidak pernah bersenam.

* Tekanan kehidupan dirumah dan ditempat kerja.



alpha lipid ingin membantu mereka yang mengidap :-
1. Kanser
2. Keletihan
3. Kencing Manis
4. Leukimia
5. Darah Tinggi
6. Masalah Paru-Paru
7. Tekanan/Stress
8. Masalah Usus
9. Migrain
10. Resdung
11. Stroke/Lumpuh
12. Sakit Kulit
13. Ketumbuhan
14. Thyroid
15. Penyakit Jantung
16. Demam Campak
17. Parkinson
18. TB
19. Lemah Tenaga Batin
20. Ulser
21. Sakit Tua
22. Osteoporosis
23. Asma
24. Arthritis
25. Allergy
26. Buasir
27. Bisul
28. Masalah Buah Pinggang
29. Ezema
30. Denggi
31. Gout
32. Fybroid
33. Hepatitis B/C
34. Gastrik
35. Jangkitan Kuman
36. Jerawat
37. Prostate
38. Kayap
39. Migrin
40. Insomnia
41. Masalah Tulang
42. Batu Karang
43. Wanita Lepas Bersalin
44. Wanita Mengandung
45. Masalah Haid/Kesuburan
46. Kurang Oksigen Dlm Darah
47. Anti Penuaan (Awet Muda)
48. Tingkatkan Daya Ingatan/IQ
49. Ahli Sukan
50. Ahli Bina Badan
51. DLL

JUS MATE 5 PRE ORDER.. 30 SACHET.. $85 SEKOTAK..

pre order..
deposit $25





Hajah Rogayah Seberang Jaya
Sebelum 69 kg, selepas 2 bulan 53 kg
RAMUAN JUS MATE 4
1. Garcinia Cambogia (HCA)
Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat daripada buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembetukkan lemak disamping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukannya lemak. Ianya juga begitu berkesan untuk bertindak mengawal selera makan.

Kebaikan Garcinia Cambogia:
Berkesan mengurangkan berat badan
Menghalang selera makan
Menghalang pembentukan lemak
Mengurang kolesterol
Menambahkan tenaga
HCA dalam garcinia combogia amat berkesan menahan kegemukan selepas memiliki berat badan idaman
Merawat masalah kemurungan, susah tidur, migraine, gastrik, kencing manis, darah tinggi.

2. Hoodia Gardoni
Kebaikan Hoodia Gardoni:
Mengurangkan selera (tidak ingat makan langsung selama lebih 24 jam!!!)
Berkesan dalam mengurangkan pengambilan kalori
Memberi tenaga tambahan
Semulajadi dan selamat untuk diamalkan
Herba ini dihasilkan daripada pokok Kaktus dari Afrika.

3. Guar Gum
Merupakan juga ramuan yang diperkaya dengan fiber.

Kebaikan Guar Gum:
Memberi rasa kenyang
Bertindak baik bagi mencuci usus
Membuang lemak, glukos dan racun dari usus
Menyihatkan usus
Menyihatkan jantung
Mengatasi masalah stroke

4. L-Carnitine
Merupakan satu ramuan yang begitu berkesan dalam pembakaran lemak (fat burner), menambahkan tenaga dan mengekalkan tahap kecergasan badan sepanjang hari. L-Carnitine merupakan ramuan yang sangat mujarab dalam program diet di mana ianya sangat effektif untuk mengurangkan rasa lapar dan letih.

Kebaikan L-Carnitine:
Menambahkan tenaga dan mengekalkan tahap kecergasan badan sepanjang hari
Ianya ramuan yang bagus bagi melindungi jantung, saraf dengan bertindak sebagai agen antioksida

5. Inulin
Satu ramuan yang diperkayakan dengan fiber daripada buah-buahan. Rasa yang manis tetapi tidak diserap kedalam badan.

Kebaikan Inulin:
Bagus untuk kencing manis
Memberi tenaga tambahan
Meningkatkan kadar metabolisme badan

6. Soy Protein
Soy protein adalah sumber daripada protein lengkap tanpa kolesterol menggantikan protein haiwan.

Kebaikan Soy Protein:
Ramuan tanpa kolesterol
bagus untuk penjagaan jantung
Soy protein melancarkan kitar haid dan kesuburan wanita

Diet 1 (Berat kurang dari 90 kg)
Sarapan Pagi : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Tengahari (1- 2.30 pm) : Tidak mengambil makanan tengahari, Gantikan dengan JDM5
Petang(6-8.00 pm) : Ambil separuh dari pemakanan biasa.

Diet 2 (Berat kurang dari 100 kg)
Sarapan Pagi : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Tengahari (1- 2.30 pm) : Tidak mengambil makanan tengahari, Gantikan dengan JDM5
Petang(6-8.00 pm) : Ambil separuh dari pemakanan biasa.
Malam : Ambil JDM5 sebelum tidur

Diet 3 (Untuk mereka yang ingin kempiskan perut buncit)
Sarapan Pagi : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Tengahari (1- 2.30 pm) : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Petang(6-8.00 pm) : Ambil separuh dari pemakanan biasa.
Malam : Ambil JDM5 sebelum tidur

Peringatan :
1. Campurkan serbuk Mate5 dengan 400- 500 ml air sejuk dalam bekas/shaker goncang dan JDM5 sedia diminum.
2. Pastikan tidak makan sekurang-kurangnya 2 jam sebelum/3 jam selepas minum JDM5
3. Minum air extra 500 ml ke 1000 ml sehari,untuk sel-sel berada dalam keadaan aktif.

Pilihan 1: Jus JDM5 sekali sehari dan anda hanya perlu ambil 1000 KCL/sehari

Thursday, July 9, 2009

BULAN REJAB SYAABAN PROMOTION END 31 JULY 2009

SALAM TO ALL MY VALUED CUSTOMERS...

PROMOTION.. JOM SEHAT BERSAMA MB.. SERLAHKAN KEJELITAAN ANDA DI AIDILFITRI... N SENTIASA BERTENAGA DI BULAN RAMADHAN KAREEM..

JOM JOM JOM.... BELI MAKJUN BONDA 6 BOTOL (STOK SEBULAN) HANYA $80 & BOLEH BELI MIOR 1/8 PORTION @ $15 ONLY..

SEMENTARA STOK MASIH ADA.... DAN STOK MEMANG TERHAD..

CONTACT ME : 8841406 / 8242696

KB CUSTOMERS : 8751600

SENGKURONG CUSTOMERS (DAN YANG SE AREA DGNNYA..) : 8724257

UTK KETERANGAN LANJUT & TESTIMONIAL YG MENERUJAKAN....


STOCK IN HAND :

HOT SAUNA PANTS PROMOTION PRICE $35 ONLY (SZ M / XL / L) LIMITED UNIT..

AURA SERI & AURA GENIUS

LEESA FORMULA TABLET PERAWAN 80 TABLET HANYA $32

TABLET HARUAN 50 TABLETS $23 SAHAJA

JIKA ANDA INGIN ORDER SUPPLEMENT TRADITIONAL / SUPPLEMENT PRODUK DARIPADA MALAYSIA (YG TIDAK ADA DI BLOG INI) BOLEH REQUEST,N BAGI HARGA LEBIH MURAH BERBANDING DI PASARAN...

SALAM... "MENCARI KEREDHAAN DAN KEBERKATAN MELALUI PERNIAGAAN"