one drop perfume... with affordable price..

one drop perfume... with affordable price..
click me

My Blog List

SALAM TO ALL

PLS BE INFORMED, UTK HARGA PAT RESELLER KB AND TUTONG.. HARGA BAGI ITEMS @ SEHATANGGUN FAIZEEN AKAN DITAMBAH $2 (UTK MENANGGUNG KOS PENGAMBILAN STOCK DI TEMPAT DEALER)

IMPORTANT INFO IMPORTANT INFO

Salam to all ... starting 11 Jan 2010, emails, sms and calls will be entertained and replied after 5pm. Bagi semua pengunjung blog ini, pls baca details bg setiap items yg di upload. Thanks atas sokongan biskita semua & kerjasama dari semua pihak amatlah dhargai.

biodatas available..

biodatas available..
SMS ME @ 7172690

Wednesday, October 28, 2009

Friday, October 23, 2009

JUSMATE 5 PROMO PRICE $225 FOR 3 BOX WITH MEMBERSHIP, PRE ORDER WITH ADVANCE PAYMENT PLEASE




LYDIAWANI JADI TUMPUAN DI JOM HEBOH

PULAU PINANG, 25 Okt (HPM) – Dengan gambar patung beliau di hadapan gerai HPM, ia berjaya mencuri tumpuan orang ramai untuk melihat testimoni terkenal HPM iaitu Lydiawani Ezrina Maskhoh yang sebenar di Stadium Batu Kawan, di sini.
Bakal peguam berusia 23 tahun itu sememangnya mendapat perhatian ramai setelah kejayaannya menurunkan berat badan dari 105 kilogram (kg) kepada 49 kg dalam hanya 20 minggu sahaja.

Malah dalam masa lapan minggu, beliau berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 35 kg.

Semasa di gerai ini, beliau bersama Dr. Rozmey dan pengedar lain menjual produk HPM disamping berkongsi pengalaman dengan beribu-ribu pengunjung Jom Heboh.

Kecekalannya sebagai seorang pelajar undang-undang tahun akhir Universiti Utara Malaysia (UUM) menurunkan berat badan harus dijadikan contoh kepada golongan obesiti di luar sana untuk kurus, sihat dan cergas seperti beliau.




Kebaikan Jus Diet Mate 5

* Mudah
* Berkesan
* Semulajadi
* Selamat
* Tanpa rasa lapar
* Tanpa rasa sakit
* Tanpa bersenam
* Bertenaga dengan minda yang cergas
* Menyihatkan jantung
* Bagus untuk kencing manis dan darah tinggi
* Membantu kesuburan wanita
* Bagus untuk saraf dan sendi
* Melancarkan usus
* Merawat masalah kemurungan, susah tidur
* Merawat migrane dan gastrik
* Mengatasi masalah stroke mengurangkan kolestrol


Jus Diet Mate 5 merupakan satu revolusi baru di dalam produk diet di mana formula yang ditemui begitu effektif di dalam mengatasi masalah kegemukan.

Jus Diet Mate 5 formula hebat! Mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan kadar metabolisma dan menukarkan kabohidrat kepada tenaga yang merupakan 5 faktor utama di dalam pengurusan berat badan.

Cara Penyediaan:

Diet 1 (Berat kurang dari 90 kg)
Sarapan Pagi : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Tengahari (1- 2.30 pm) : Tidak mengambil makanan tengahari, Gantikan dengan JDM5
Petang(6-8.00 pm) : Ambil separuh dari pemakanan biasa.

Diet 2 (Berat lebih dari 90 kg)
Sarapan Pagi : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Tengahari (1- 2.30 pm) : Tidak mengambil makanan tengahari, Gantikan dengan JDM5
Petang(6-8.00 pm) : Ambil separuh dari pemakanan biasa.
Malam : Ambil JDM5 sebelum tidur

Diet 3 (Untuk mereka yang ingin kempiskan perut buncit)
Sarapan Pagi : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Tengahari (1- 2.30 pm) : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Petang(6-8.00 pm) : Ambil separuh dari pemakanan biasa.
Malam : Ambil JDM5 sebelum tidur

Peringatan :
1. Campurkan serbuk Mate5 dengan 400- 500 ml air sejuk dalam bekas/shaker goncang dan JDM5 sedia diminum.
2. Pastikan tidak makan sekurang-kurangnya 2 jam sebelum/3 jam selepas minum JDM5
3. Minum air extra 500 ml ke 1000 ml sehari,untuk sel-sel berada dalam keadaan aktif.

Pilihan 1: Jus JDM5 sekali sehari dan anda hanya perlu ambil 1000 KCL/sehari

MENU
Isnin
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 mangkuk kecil oat & susu rendah lemak + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi + 1 ketul ikan pari bakar dan air asam + 1 cawan ulam + 1 potong betik + 1 gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air kosong + 1/2 potong jagung rebus
Makan Malam: 1 keping roti nan + 1/2 ketul ayam tandoori + 4 sudu kuah dhal + 1/2 biji jambu batu + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong

Selasa
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 keping thosai & dal + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi + 1 mangkuk tomyam campur + 1/2 cawan sayur campur + 1 biji pisang emas + 1 gelas air sirap limau
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air kosong + 1 ketul tauhu sumbat
Makan Malam: 1 mangkuk salad + 1 potong tembikai + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong


Rabu
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 mangkuk kecil bijirin sarapan pagi & susu rendah lemak + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi + 1 ekor ikan masak pindang & kuah + 1/2 cawan tauhu goreng + 1/2 biji buah jambu batu + 1 gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air kosong + 1 biji pisang emas
Makan Malam: 1 keping capati + 2 ketul daging + 1/2 cawan dhal + 1 biji belimbing + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong + 1/2 biji buah jambu batu

Khamis
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 keping thosai & dhal + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 mangkuk mi sup-lebihkan sayur + 1 potong betik + 1 gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air kosong + 1 ketul pulut panggang
Makan Malam: 1 mangkuk yong tau foo-lebihkan sayur + 1/2 biji mangga + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong + 1 potong tembikai

Jumaat
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 gelas minuman bijirin oat (4 sudu) & susu rendah lemak + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi + 3 ketul daging masak kari + 1 cawan sayur campur + 6 biji anggur merah + 1 gelas air sirap limau
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air kosong + 1 biji epal
Makan Malam: 1 mangkuk sup sayur-tambahkan perencah seperti udang atau ayam + 1 biji mempelam + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong


Sabtu
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 mangkuk soto ayam + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 set sandwich-roti mil penuh & tanpa mayonis + 1 gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air kosong + 1 potong tembikai
Makan Malam: 1 cawan mi hailam-lebihkan sayur + 1 biji pisang emas + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong + 1 cawan salad


Ahad
Bangun Pagi: 1 gelas air kosong
Sarapan: 1 cawan mihun goreng + air suam
Minum Pagi: 1 gelas air kosong
Makan Tengahari: 1 cawan nasi ayam + 1 ketul ayam + 1/2 cawan salad/timun + 1 potong nanas + 1 gelas air kosong
Minum Petang: 3.00 petang: 1 gelas air kosong 6.00 petang: 1 gelas air kosong + 1 cawan jagung
Makan Malam: 1 mangkuk sup sayur + 1 biji pear + 1 gelas air kosong
Minum Malam: 1 gelas air kosong + 1 biji oren

Panduan:
-kurangkan atau elakkan mengambil nasi pada waktu malam
-elakkan dari makan malam selepas pukul 8.00-8.30 malam
-pilih bijirin sarapan pagi yang tinggi fiber
-campurkan sayur-sayuran dan buah-buahan kegemaran dalam salad
-susu yang digunakan adalah susu rendah lemak atau susu skim
-pilih kari tanpa santan atau jika kari bersantan, kurangkan pengambilan kuah
-nasi/mi goreng/hailam/sup/tomyam perlu dilebihkan sayur
-1 ketul ayam atau daging atau ikan merujuk kepada saiz 1 kotak mancis
-amalkan pengambilan air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari
-kurangkan minuman manis terutama kordial dan minuman berkarbonat

FEM@LOV STOCK ARRIVED

salam to all my customers:

.MUMMY MARISSA
2.Rohana
3.Enoy 2 box
4.khadijah
5.Fyzah
6.Miss Rul

the customers listed above...ur fem@lov smpai udah...to fyzah n miss rul pls sms me..
for jusmate 5 customers... sorry for the delay..stocks pyh kan dapat masani...so kepada yang banar2 berhajat kan jusmate...pls make advance full pyment.. .

thanks




Wednesday, October 21, 2009

testimonials on elken products...

HERE ARE A FEW SELECTION OF TESTIMONIALS FROM PEOPLE WHO HAS BENEFITED FROM THE ‘ELKEN MRT CONCEPT’ AND HOW IT HAS CHANGED THEIR LIVES AND THE LIVES OF THEIR LOVED ONES. WE THANKED THEM FOR SHARING THEIR EXPERIENCES AND WE ARE SURE THEY WILL CONTINUE TO BENEFIT FROM ELKEN QUALITY MRT PRODUCTS WHICH IS SECOND TO NONE.
WE ALWAYS TAKE OUR HEALTH FOR GRANTED; AND OUR HEALTH ALWAYS SEEMS MUCH MORE PRECIOUS AND VALUABLE AFTER WE LOSE IT.
IF YOU ARE NOT SICK; IT DOES NOT MEAN THAT YOU ARE HEALTHY. THAT’S WHY ELKEN MRT CONCEPT OF TREATING THE CAUSE (all problems starts from the abnormal metabolism of the cells) RATHER THAN THE SYMPTOMS WILL LEAD YOU TO A HEALTHIER LIFE STYLE. BECAUSE HEALTH BEGINS FROM THE CELL AND PREVENTIVE IS BETTER THAN CURE.




Tuesday, October 20, 2009

HOT ITEMS IN DA BLOG.. PRE ORDER WITH ADVANCE PAYMENT

FEM@LOV RAHSIA KEANGGUNAN WANITA
$98.OO
BOOKING WITH PYMENT:
1.MUMMY MARISSA
2.Rohana
3.Enoy 2 box
4.khadijah
5.Fyzah
6.Miss Rul




MAAJUN BONDA
30 BIJI SEBOTOL (5 DAYS)
$16
UTK SEBULAN 6 BOTOL $80
50 BOTOL RESTOCK / arrived next weekend INsya ALLAH:

6 MB BOOKED BY H.Nziah
6 MB BY HANA


ada penah tak uols mengalami masalah dimana.....

bila bersama ... penis si suami memula keras pastu tak smp 5 menet ia mengendur (lembek dan tidak mahu bangun) ???

masalah ini wujud adalah kerana
'barang kita sejuk'
(masalah ini jugak terjadi andai kata kita makan pil perancang tetapi tidak campo ngan maajon)

oleh yang demikian utk mengembalikan keadaan seperti normal..
Maajon Bondaku adalah jawapnya..

bikin panas...serta membuatkan somi puas

dgn erti kata laen kedua2 belah pihak puas....

TESTI ON MB:
Re: MB
Quote:
Originally Posted by Lana_Lang
Quote:
Originally Posted by shim_79
salam k.lana...

k. lana sy ader beberape soklan nk tau jwpnnyer:-

1) ader pantang larang xtelan maajon neh setakat neh sy da mkn habis 2botol baru msuk botol ketiga, so sy nk taula sama ada ada pantang larang xmkn maajon ne. mksd sy cam xleh minum ais ker, xleh mkn mnde sejuk2 ker nk bg kesan npk cpt tuh...sy neh pg2 g da telan teh o ais k.lan!!!!
2) ader xcara nk bg cpt kesan mkn maajon neh bg npk cpt dianyer result cam kempiskan perut sume tuh!!!sy neh perut boncit la k.lana..
ok tuh jek kemusyiklan sy tq

wslm..
YErp..klu nk effect lagik best seharusnya dielakkan dari meminum ais serta mende2 sejuk sebab nnt private part kita tu 'sejuk'

2. klu nk cpt kesan :
AZAM kena ada..semangat kena kuat

dan yakin diri itu penting sayang..

cara kak lana :

Telan MB 6bijik terus lepas makan..

then wat amalan tarik napas dlm2 then lepas masa nk mandi..hehe..

k.lana
kirenyer akak telan sekaligus jek 6bijik tuh tuk 1 ari ekk??pas lunch or bekpes sis??
sy mmg nk sgt kempiskan peyout neh k.lana mmg nk sgt2

kak lana wat telan terus nam bijik lepas makan malam YAKNI sebelom tido..ehhe

Ingat..semangat kena ada sehhh



JUSMATE 5
1.ROHANA

Sunday, October 18, 2009

ELKEN PRODUCTS....




What is Molucular Reform Therapy?

The Molecular Reform Therapy (MRT) was developed based on research accumulated over 150 years. This therapeutically concept was hailed by the US and international medical fraternity and nutritional bodies such as :-

* Dr. Linus Pauling, a two time winner of the Nobel Prize, predicted that MRT is destined to become the mainstream of medical studied in the 21st Century.

* Medical studies of cells also became the subject of renowned university including Johns Hopkins University and University of California, Berkeley.

A brainchild of the U.S. Congress’s Special Committee of Nutrient Investigation (SCNI) established in 1975, the MRT concept was first introduced through a 5,000-page report titled Elements Required by Human and Nutrients fronted by two-time Nobel Prize winner Dr Linus Pauling after an in-depth study on nutrition.

Also known as the Cell Reform Therapy, the MRT advocates that the human body will not fall sick as long as the body cells are receiving balanced nutrients regularly – free from metabolic abnormalities at cellular level. Accordingly, The ELKEN MRT emphasises on feeding the body with four life-supporting elements to achieve optimal health.

Step 1 : Balanced Nutrition
To maintain optimum health, our bodies need 46 essential types of nutrients on a daily basis. Also known as 'metabolic nutrients', the 46 essential nutrients consist of :

8 types of essential amino acids
8 types of vitamins and
20 types of minerals

As their functions are closely inter-linked, it is vital for one to ensure a balanced intake of all 46 essential nutrients on a daily basis. On the other hand, long-term inadequate intake has been linked to metabolic disturbances at cellular level and a higher chance of developing chronic diseases.

The ELKEN MRT Step 1 thus aims to correct and prevent this nutrition imbalance by the means of nutrition supplement where it is necessary.

Recommended Elken Products ( Step 1 ):-

* Elken Spirulina
* EPA DHA
* Win Calrich
* Fitorac
* Ester-C 500 Plus


STEP 2 : Increasing Oxygen Intake

Oxygen is the fountain of life. We can survive for days without food and water, but will die in six minutes if we are deprived of oxygen. It is a necessary ingredient as our body produces millions of new cells to replace those lost through the metabolic process everyday.

However, modern lifestyles and industrial pollution often deprive us of oxygen, without us being aware. This interrupts the metabolic process and cell renewals, leaving us susceptible to chronic conditions.

ELKEN MRT Step 2 aims to increase our oxygen intake through supplements, to effectively improve oxygen supplies in our blood circulation.

Recommended Elken Products ( Step 2 ):-

* AO Max
* Guasa Series
* Win Rei Shi

STEP 3 : Detoxification

We need to clean and detoxify our body everyday, for food that is undigested and unabsorbed would end up forming ‘toxic wastes’ which can permeate our intestinal walls, be reabsorbed into blood capillaries and reach all parts of our bodies - thus increasing our risks of developing chronic illnesses.

ELKEN MRT Step 3 aims to dispel this health threat by introducing a natural and effective method to detoxify our body.

Recommended Elken Products ( Step 3 ) :-

* Fujita Lactose-S
* Bio Pure Series R.O Water Purification System


STEP 4 - Health Regulation

Contrary to popular beliefs, chronic illness is NOT a part of the ageing process. In fact, our body possesses the power to heal itself, if it receives constant nourishment, revitalisation and are able to carry out required bodily mechanisms.

We, however, are prone to compromising our health by not supplying our body of sufficient rest, nutrition, oxygen, detoxification and water. It renders our body vulnerable to metabolic disorders such as enzyme deficiency, which leads to indigestion and underweight problems, as well as metabolic disorders, which can combine with endocrine disorder to cause obesity. These are not ideal states of health.

A further lack of health regulation erodes our body’s self-healing ability, thus weakening our resistance against illnesses and diseases.

ELKEN MRT Step 4 promotes health regulation as the most effective means of regaining control of our health through the consumption of nourishing and strengthening products for an elevated state of well-being.

Recommended Elken Products ( Step 4 ):-

* Win O' Taka Enzyme
* Win HiFiber CE
* LD-VENUS Gold
* DK Join
* LiveXtra
* Win IG6 Colostrum
* LD-Esteem
* Dr. Diet
* Dr. Xeniji
* Palace Prime

There you have it, Elken 4 Steps MRT concept.






Amalkan program diet yang sihat dengan Dr Diet

Memandangkan kesemua amalan semasa dan sokongan diet jangka pendek lebih banyak mendatangkan keburukan daripada kebaikan dalam jangka panjang, adalah munasabah untuk berhati-hati semasa memilih pelan pengurusan berat badan yang meningkatkan kesihatan, tidak mengabaikan khasiat dan buktinya disahkan oleh pakar kesihatan yang profesional.

Adakah terdapat satu pelan yang bukan sahaja dapat membantu kita mencapai berat badan yang dihajati malah tidak kehilangan semua nutrien penting yang diperlukan oleh tubuh kita?

Tentu sekali dengan Dr Diet!
Dr Diet ialah program Diet Berkalori Sederhana (MLCD) yang direka khas untuk mereka yang ingin mengurangkan berat badan secara selamat, berjangka panjang dan mengekalkan keadaannya. Dr Diet dihasilkan di Amerika Syarikat oleh satu pasukan yang terdiri daripada para pakar perubatan dan ahli sains yang terkemuka. Dr Diet dikilangkan secara eksklusif untuk Elken oleh Medifast Inc., sebuah syarikat yang berpangkalan di Amerika Syarikat.

Kajian Kes
Dalam satu kajian kes yang dikendalikan ole Dr. Cheskin dan Dr. Crowell dari JHUM terdapat peserta yang menggunakan rancangan penggantian hidangan Dr Diet, secara puratanya, peserta lelaki kehilangan 30kg dan peserta wanita 21kg dalam jangka masa 16 minggu.

Institusi Utama di Amerika Syarikat yang menggunakan formula Dr Diet:

* Pusat Pengurusan Berat Badan Johns Hopkins, Maryland
* Universiti Vermont, Vermont
* Klinik Mayo, Florida
* Hospital Mount Sinai, New York
* Universiti Hospital Miami, Florida
* Universiti Georgetown, Washington D.C

Formula Dr Diet telah diluluskan untuk jualan secara bebas oleh Pentadbiran Dadah dan Makanan Amerika Syarikat (FDA). Ia telah digunakan di hospital utama, disyorkan oleh lebih daripada 15,000 pakar perubatan di Amerika Syarikat dan digunakan oleh lebih daripada 1 juta pengguna.

Apa Keistimewaan Dr Diet?
Dr Diet ialah suatu rancangan penggantian hidangan yang berkalori sederhana rendah untuk membantu mengurangkan berat badan ke tahap yang sihat dan diingini tanpa mengabaikan nutrien harian yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia telah diuji dan disahkan selamat disunakan tanpa memerlukan pamantauan perubatan.

Bagaimana Dr Diet Berfungsi?

* Karbohidrat pada paras sederhana digunakan selama beberapa hari, untuk mencipta kekurangan glukosa - bahan bakar yang amt diperlukan dalam tubuh.
* Tubuh berusaha mencari gantian seperti glikogen sebagai sumber tenaga. Sebaik sahaja glikogen habis, ia terpaksa mencari sumber tenaga lain
* Dr Diet mengandungi karbohidrat dan protein sederhan yang membantu melindungi otot daripada dimetaboliskan kepada tenaga. Oleh itu, badan beralih kepada lemak simpanan untuk menghadapi darurat.
* Otot tidak dimetaboliskan dan kecergasan badan dikekalkan. Lemak diurai kepada asid lemak bebas ( molekul lemak yang lebih kecil ) dan kemudian dioksidakan kepada keton oleh hati. Akhirnya, ia akan dikeluarkan secara sedikit-sedikit dalam pembuangan air kecil - suatu proses yang sihat dan berkesan untuk mengurangkan lemak badan yang dikenali sebagai Ketosis Sederhana.

Soalan-soalan yang sering Ditanya

Adakah Dr Diet dianggap sebagai diet berprotein tinggi?
Tidak, kerana ia hanya mengandungi 12g protein dalam setiap hidangan. Lagipun, Dr Diet menggunakan protein soya yang tidak serupa dengan protein susu / protein yang didapati pada produk-produk lain. Tambahan pula, program ini membenarkan pengambilan protein tambahan dalam hidangan biasa harian. Perbezaan Dr Diet dan produk-produk Diet Berkalori Sangat Rendah (VLCD) 'puasa sepenuhnya' yang lain ialah Dr Diet mempunyai paras karbohidrat yang lebih tinggi. Ini kerana Dr Diet merupakan satu program jangka panjang yang direka bukan sahaja untuk pengurangan berat badan malah juga untuk meningkatkan kesihatan
keseluruhan.

Perlukan saya bersenam apabila mengikuti program Dr Diet?
Ya, ia adalah penting. Bermula dengan satu pelan senaman ringan, Selepas tiga hingga empat minggu, anda boleh meningkatkan tahap aktiviti anda.

Bolehkan saya mengambil suplemen kesihatan seperti Spirulina, Vitamin C, EPA dan suplemen kesihatan / traditional lain?
Ya, boleh. Ini adalah kerana Dr Diet ialah hidangan penggantian yang akan menyediakan nutrien harian yang diperlukan. Suplemen kesihatan yang dinyatakan di atas pula menjamin perlindungan yang lebih lengkap untuk aktiviti metabolisme biasa dalam tempoh pengurangan berat badan. Walau bagaimanapun, alkohol tidak boleh diambil apabila menjalankan
program ini.

Mengapakah saya mesti minum air yang banyak?
Dalam program pengurangan berat badan seperti Dr Diet, tubuh anda memerlukan air tambahan untuk menyingkirkan bahan sampingan metabolisme lemak-keton. Air tidak akan menyebabkan penurunan berat badan, sementara menambahkan keefisienan tubuh untuk menyingkirkan 'bahan buangan' di dalam tubuh. Minumlah sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari.

Boleh saya campurkan Dr Diet dengan minuman lain contohnya Milo, Ovaltine, Horlicks dan gula?
Elakkan mencampur minuman lain dengan Dr Diet. Paket ini hanya boleh dicampurkan dengan air sejuk. Anda boleh mengambil minuman lain sebagai sebahagian daripada program hidangan / kudapan yang bijak anda.

Adakah Dr Diet disahkan HALAL?
Ya, Dr Diet disahkan HALAL oleh Lembaga Nutrisi dan Makanan Islam di Amerika Syarikat.

Adakah pengambilan Dr Diet akan menjejaskan peluang kehamilan?
Tidak, tiada bukti saintifik yang menyokong penyataan ini. Walau bagaimanapun, wanita yang hamil atau menyusukan anak patut elakkan program Dr Diet kerana tahap penyerapan dan pengambilan nutrien mungkin tidak mencukupi. Jika anda mengandung, hentikan program Dr Diet dan segeralah berjumpa dengan doktor anda.







Elken Spirulina sedia khasiat untuk badan

Pemakanan berkait rapat dengan kesihatan. Oleh itu, cara makan yang tidak betul boleh mengundang penyakit dan jika diabaikan boleh membawa maut.

Mengikut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), 30 peratus daripada kes kanser di Barat berpunca daripada pemakanan. Ada pakar juga mengatakan 75 peratus daripada kes maut di Amerika Syarikat setiap tahun berpunca daripada ketidakseimbangan makanan.

Apakah itu Nutrien Perlu?
Ramai tidak mengutamakan zat dalam makanan kerana sibuk dengan tugasan harian. adan manusia sebenarnya memerlukan pelbagai jenis nutrien terutama 46 jenis "nutrien perlu".
Nutrien perlu terdiri daripada kategori :-

* Vitamin
* Mineral
* Protein ( amino asid)

Untuk memastikan badan cukup dengan 46 nutrien perlu ini, kita perlu memilih sekurang-kurangnya 10 jenis buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.
Bagaimanapun, ramai lebih suka memilih makanan segera. Pemakanan yang tidak seimbang sebegini mempunyai tahap lemak, karbohidrat, kolesterol, gula, kalori dan garam yang tinggi.

Nutrien perlu seperti vitamin, mineral dan protein tumbuhan selalunya diketepikan. Ini akan menjejaskan fungsi badan dan akan menambahkan asid dalam badan. Jika dibiarkan, ia akan menyebabkan pelbagai jenis penyakit.

Elken Spirulina adalah pilihan yang cepat dan efektif dengan 46 nutrien perlu dalam satu mikroalga. Spirulina ialah mikroalga yang mempunyai 1,000 kali lebih tinggi kandungan nutrinnya berbanding rumpair dan sayuran. Mengikut WHO, spirulina adalah makanan tambahan kesihatan terbaik abd ke-21.

Kandungan Nutrien Elken Spirulina

* Kandungan beta-karotenanya 25 kali lebih daripada lobak merah.
* Kadar klorofil A adalah 30 kali lebih berbanding rumput gandum.
* Vitamin B12 adalah 2.5 kali lebih B12 berbanding hati lembu.
* Zat besi adalah 56 kali lebih tinggi daripada sayur bayam.
* Kandungan asid gama-linolenik adalah 3 kali lebih tinggi daripada minyak "evening primrose".
* Mengandungi kadar protein yang lima kali lebih tinggi daripada susu lembu.
* Mengandungi super-oxide dismutase (SOD) yang penting bagi meningkatkan sistem keimunan dan membantu melambatkan proses penuaan.

Kajian kinikal Elken Spirulina mengikut Profesor Yasumasa Kodo, ahli lembaga CRN-Jepun ( Persatuan Suplemen Pemakanan), orang yang merokok akan melemahkan kandungan beta-karotena dalam darah sebanyak dua kali ganda. Kajian ini juga menunjukkan Elken Spirulina dapat meningkatkan kadar beta-karotena dalam darah sehingga tiga kali ganda. Oleh ity, mereka yang merokok patut mengambil Elken Spirulina untuk meningkatkan jumlah Beta-
Karotena dalam darah mereka.

Kualiti Elken Spirulina dijamin dalam enam jenis proses iaitu penyelidikan dan pembangunan, penanaman, pra-produksi, pasca-produksi, pembungkusan dan pemasaran dan pengedaran.
Semua proses itu mendapat pengiktirafan daripada organisasi seperti Persekutuan Antarabangsa Pergerakan Pertanian Organik (IFOAM) dan Persatuan Makanan Kesihatan Jepun (JHFA).

Ia juga pernah meraih anugerah seperti anugerah emas oleh Persatuan Makanan Kesihatan Taiwan, hadiah emas oleh Persatuan Pengguna Taiwan dan Persijilan ISO 1400 oleh syarikat SGS, UK. Elken Spirulina disahkan HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan diluluskan pihak kawalan dan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Why Spirulina Is Good for Your Child?
Balanced Nutrition
Spirulina is rich in vitamins, minerals, amino acid, fatty acid, carbohydrates, natural pigments and is alkaline based food. This can ensure your child receives balanced nutrition - the key to healthy cells and proper mental and physical development.

Growth & Healing
Spirulina is one of the riches sources of protein. Amino-acid (protein) are building block for muscle growth, tissue repair, wound healing and growth.

Better eyesight
Vitamin A plays a big role in your child's eyesight, helping him/her see better in the dark.
However an overdose of vitamin A is dangerous. Spirulina has beta-carotene that is converted to Vitamin A only when needed.

Stimulate healthy skin & hair
Spirulina contains Gama Linolenic Acid (GLA) and essential fatty acids that stimulate growth of healthy hair and skin, giving kids shiny soft hair and skin.

Better utilisation of nutrients
Mineral act as catalysts for many biological reactions within the body, including digestion and the utilisation of nutrients. Spirulina is rich in minerals to boost your child's overall health.

Easy digestion
Spirulina has a high Protein Efficiency Ratio (PER) as its wall consists of protein and poly sacharrides. Without cellulose, spirulina is easily digested and absorbed.

Detoxification
Spirulina is the richest whole food source of chlorophyll that helps to cleanse our bowels and control bad breath. As many children do not like to eat vegetables, spirulina alleviates this shortage while balancing the high-protein animal diet of many kids.

Healthier blood
Spirulina has folic acid, Vitamin B12 & iron that aid in the healthy production of haemoglobin for oxygen transportation and manufacturing of better red blood cells. This helps in improving anaemic condition. Spirulina has more iron than spinach!

Stronger immune system
Spirulina contains phycocyanin that can accelerate production of immune factors. Research also confirms spirulina's ability to inhibit virus replication and boost production of antibodies, giving your child a helathy body capable of repelling viruses and germs!

Reduce free radicals
Pollutants, UV light, chemical and so on, will create free radicals. Super antioxidants like Silenium, Vitamin E, B-complex, Zinc and SOD enzyme in spirulina minimise these effects by attacking the free radicals.

Healthy intestines
Spirulina feeds friendly bacteria in the gut that keeps pathogens like E.Coli and Candida Albicans at bay. When your child's intestines are healthy, his/her overall health will increase as 80% of pathogens enter through the bowel.

Improving bad appetite, night sweats, diarrhoea and bowel movement
In Nanjing Childrens' Hospital. 27 children recovered in a short period from bad appetite, night sweats, diarrhoea and bowel movement from a baby nourishing formula containing spirulina. The clinical effects showed spirulina is a genuine health food for children.

Obesity away
Growing children need plenty of protein. Unlike meat, spirulina has vegetable protein minus the fat and cholesterol, making spirulina a healthy alternative to ward against obesity.


Fujita Lactose-S ialah minuman kesihatan yang unik dan dirumus khas untuk membersihkan kolon dengan sempurna. Ia amat berkesan untuk merangsangkan pembuangan najis terlonggok bagi menyingkirkan bahan kumuhan, toksik badan dan benda buangan usus lain yang merbahaya. Minuman tambahan ini mengandungi enzim, laktos terutamanya Lactobasilus, serabut diet, ekstrak daripada benih Coix Lachryma dan komponen penguat kesihatan yang lain.






LIVEXtra is specially formulated for the health of:

1. Blood vessels

- LIVEXtra provides the crucial fuel for the production of Nitric Oxide (NO), one of the most potent vessel relaxant that helps make blood vessels flexible and elastic so that pressure build-up is minimised.

2. Heart

- LIVEXtra can help enhance cellular energy and activities, and protects it against free radical damage

3. Blood

- With LIVEXtra, the lipids, cholesterol and homocysteine in the blood that cause blood thickening can be reduced or minimised. LiveXtra also acts as a powerful antioxidant to reduce free radicals damage to the blood vessels.

LIVEXtra - Formulated based on Nobel-Winning Discovery

An amino acid beverage based on Nobel Prize Winning science. LIVEXtra contain 5g pharmaceutical grade of L-Arginine per serving, with more than 50 years research & more than 10,000 scientific studies to human's health. Besides L-Arginine, LiveXtra also contains Probiotic Co Q-10, Folic Acid, Vitamin B6, Vitamin B12 and Vitamin E, which make LiveXtra unique from others.



World's First Proprietary Blend For Cardio-Cerebrovascular Health

*

L-Arginine [Pharmaceutical (Purest) Grade] plays an important role in cell division, the healing of wounds, removing ammonia from the body, immune function, and the release of hormones. The body uses arginine to produce nitric oxide, which relaxes blood vessels.

For this reason, it has been used to treat cardiovascular disorders such as heart failure, intermittent claudication, impotence, female sexual dysfunction, and interstitial cystitis.
*

Probiotic Co-enzyme Q-10 (CoQ10) [Patent 6,867,024 & 6,806,069] in LIVEXtra is a powerful antioxidant (20 times more antioxidant activity). It promotes cellular energy and retain 3 times longer in body.
*

Folic acid, Vitamin B6 & B12 are special formulized to control blood levels of Homocysteine, and prevent damage to blood vessels.
*

Folic acid & Metafolin [Patent 5,997,915 & 6,254,904] also helps to reduce the risk of hypertension by lowering blood pressure.
*

Vitamin E & Beta-Carotene helps prevent or delay coronary heart disease by limiting by the oxidation of LDL-cholesterol.

Nitric Oxide (NO):



What is NO?

NO is a hazardous air pollutant outside the body, but within our body it is vital for good health. Nitric Oxide is released within the endothelium (inner lining) of blood vessels to signal the surrounding smooth muscle to relax, thus dilating the artery and increasing blood flow.



A. LIVEXtra è Nitric Oxide Synthase è Nitric Oxide (NO)

B. Within our body Nitric Oxide is vital for good health!

- Colorless, Odorless gas produced by the body

- Fundamental to increase blood flow to heart

C. NO is released within the blood vessels [Endothelium Cells]

D. Roles of NO:

1. Acts as messenger for cells

2. Initiates erection of the penis

3. Keep arteries flexible

4. Reverses arterial plaque & suppresses atherosclerosis

LIVEXtra is the drink for healthier heart.

- Free form of L-Arginine

- Low glycemic index

- Safe & effective

- Natural source

Benefits

*

Keeps blood vessels pliable and elastic
*

Promotes good blood flow
*

Keeps heart energetic
*

Helps reduce blood thickening
*

Helps maintain blood pressure at optimal levels
*

Helps to reduce incidences of blood clots
*

Improves kidney functions
*

Instant energy boost (Enhances alertness & clearer thinking ability)

Some Benefits of an improved blood circulation

Cerebrovascular Health

*

Vital for normal blood pressure
*

Vital for normal cholesterol and triglyceride levels

Harmonious Relationship

NO can correct up to 90% of all penile dysfunction

*

may reverse impotency

"Without NO, there could be no natural erections"

"The Natural Viagra"

Dr Arther Burnett, John Hopkins Urologist


Brain Health

*

Crucial for memory functions
*

More alert
*

Clearer thinking ability

Overall health & beauty

*

Increase nutrients distribution to the entire body system
*

Enhances cell rejuvenation
*

Slows aging process by increasing secretion and circulation of endogenous hormones e.g. Human Growth Hormone
*

Helps to reduce wrinkles and fine lines

International Certifications

Halal - certified by the Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA)

- This certificate has worldwide acceptance

- It certifies the product, ingredients preparation, processing, hygiene and sanitation procedures as Halal

GMP - complies with effective steps to ensure that products are safe, genuine and effective

- The GMP certificate certifies that processing methods to reduce cause of contaminations, mix-ups and errors are performed

- It protects consumers from buying a defective and unsafe product

TGA (Therapeutic Goods Administration) - quality assurance

- Complies with GMP principles

- Ensures the quality, safety and efficacy of the medicines

Recommended Consumption
Best To Take:
Morning: 1/2 - 1 hour before breakfast
Night: 2 - 4 hours after dinner
Adults: 1 to 2 sachet(s) a day with 150ml of cool water or your favorite beverage on an empty stomach.
An Empty stomach is essential for effective production of NO.

Articles:

A Nobel Laureate’s Noble Pursuit

Viagra could help this baby survive & Award-winning Doctor has spent 20 years on research (The New Paper, Singapore 15 June 2006)

SPOTLIGHT : Say Yes to NO: Protector of the Body from Innovation Magazine, The Magazine based on Research and Technology

Nitric Oxide (NO) and Molecular Signaling The University of Texas Health Science Center at Houston.

Saturday, October 17, 2009

TESTIMONIALS ON ELKEN PRODUCTS...














ELKEN PRODUCTS..... SUPPLEMENT FOR ALL.....







To ensure Balanced Nutrition you can either :-
(a) Consume at least 10 types of fruits and vegetables daily
(b) Consume synthetic supplements of at least 46 types of different supplement

Or
(c) Supplement your diet with Elken Spirulina. -
THE KING OF SPIRULINA.

Contains 46 essential nutrients. Unlike other types of algae, Elken spirulina’s membrane is thin, making it very easy to digest. Spirulina has about twice the digestibility of chlorella.

Elken Spirulina is not a medicine but a nutritious health food. Therefore, it is safe if taken in large doses or taken together with other medication.
o it contains phycocyanin an essential blue pigment that is found only in blue-green algae as in Elken Spirulina.
o 100% alkaline
o 100% natural
o 0% cholesterol, 0% Animal protein, 0% added salt
o Certified Organic by the Chinese Organic Agribusiness Association Stds.
o Certified by JHFA (Japan Health Food Authorization) as beneficial to health and enhances Body conditions.
o Certified HALAL by Malaysia Islamic Development Department
Elken Spirulina is a must for you and your loved ones. When there’s health there’s wealth.

o
Elken Spirulina
(1) Is Ultra Rich in Protein

To restore vitality

To increase muscular tissue

To enhance overall health
(2) Has a Complete Spectrum of Vitamins and Organic Minerals

To help overcome diabetes and heart disease.

To improve memory power

To prevent Anaemia
(3) The Worlds Riches Source of Beta Carotene

To repair Damaged Cells

To Retard the Aging Process

(4) 100% Alkaline

To promote Digestion
(5) Overall Health Benefits

To boost Brain Fnction

To Invigorate the Body.

“The Best Food For Tomorrow” - FAO United Nation

“Excellent Nutrient Supplement” - FDA United States

“Spirulina is The Most Ideal Food of the 21st Century” - FAO United Nation

“The Best Natural Food” - West Germany’s Int. Food Expo.

“Spirulina is the Best Health Supplement for Mankind in the 21st Century” - WHO

It is so complete in nutritional value that is used as food for astronauts.

Thursday, October 15, 2009

FEM@LOV RAHSIA KEWANITAAN SEJATI


STATUS PRE ORDER & ADVANCE PAYMENT DIPERLUKAN
SEKOTAK $98


TO ALL WOMEN ... $98 WORTH IT...UTK SUPPLEMENT TANI.. SEBAGAI WANITA... BREAST CANCER N YG SEWAKTU DGN NYA... IS SPREADING NOW...FAKTOR2 MENYEBABKAN IA SPREADING WIDELY..COZ GAYA PERMAKANAN YG KURANG SEHAT DAN BETUL... SO.. ADA BAIK NYA TANI BERJAGA2... MENJAGA KESIHATAN DALAMAN ITU SESUATU YG WAJIB... SUPAYA TANI DAPAT MENJALANI KEWAJIPAN DAN TANGGUNGJAWAB DENGAN BADAN YANG SEHAT SEBAGAI WANITA, ISTERI DAN IBU...
KESIHATAN DALAMAM MENYERLAHKAN KEJELITAAN DIRI SEBAGAI WANITA...
JOM TRY SAMA2.........



Produk ini halal, dan adalah produk dalam kategori supplement bukan ubat. bagus utk wanita age 18 and above both still have period and menopouse category. most customers yang amik produk ni 1st box pun dh bleh rase difference. Ada yang have severe period pain problem dieorg makan fem@lov takda period pain dh. ada yang notice breast size change mase 1st box, ada yang 2nd box.the effects depends on people actually. semua org lain2 kan.ada yang nampak kesan nya awal sudah nampak, ada yang lambat sikit. cara makan: take 2 sachets a day start frm 1st day period to day 15.then stop until next period. so it makes 1 box per month. 1 box contain 30 sachets.the best way to consume it is by putting it under lidah coz kat situ banyak saraf. so directly akan meresap masuk dlm saluran darah. ramai yg tk boleh buat cara tu so can mix with water.make sure it is cold water. preferable juice or milk.water also can.rase dia not yucky at all.

klik gambar utk view yang lebih besar






Produk wanita all in one package. Fem@lov baru diperkenalkan di pasaran Malaysia dan kini sedang giat mencari pengedar. Fem@lov merupakan produk kecantikan wanita untuk luaran dan dalaman. Some of the benefits are:

Kecantikan luaran

- mata yang menarik dan cerah jernih
- membesarkan payudara bagi mencapai saiz yang unggul
- menegangkan payudara
- kulit yang semakin cantik dan gebu
- tumit kaki lembut dan sihat
- kuku yang sihat kuat dan cantik berkilat
- menyeimbangkan saiz payudara supaya sama besar
- membentuk punggung yang padat
- rambut yang sihat dan bersinar


kecantikan dalaman

- meningkatkan rembesan vagina bagi mencegah kekeringan
- mencegah kelonggaran vagina
- mencegah keputihan dan bau dibahagian vagina
- mencegah canser payudara
- mengurangkan sindrom menopouse seperti demam,osteoperosis, senang berpeluh dan emosi yang tidak stabil.
-mencegah masalah senggugut dan meningkatkan syahwat(haa...wanita2 sekrg takde alasan dah nak tolak suami anda.heheh)
- Meningkatkan kualiti tidur dan menambah daya ingatan
- Menyuburkan dan meningkatkan peluang untuk hamil
- Mengurangkan kolestrol dan mengimbangkan tekanan darah
- Melancarkan peredaran darah, mengurangkan masalah kardiovaskular


Ingin mencapai saiz payudara yang lebih unggul, di sini ada jawapannya. Memperkenalkan produk wanita terbaru di pasaran Malaysia, Fem@lov produk dari Swiss.Produk berasakan herba ini sesuai untuk wanita yang ingin serlahkan persona diri. Kebaikan-kebaikan ada banyak tapi yang pasti anda akan dapat melihat perubahan pada diri anda selepas mengambil Fem@lov seperti yang disyorkan.Bagi yang sudah berkahwin, suami anda pasti akan gembira. :)

Semua orang mesti nak cantik kan?
Fem@lov bukan boleh menukar wajah anda jadi lain...tapi consuming fem@lov ini akan menyerlahkan persona diri anda.mempercantikkan apa yg dh ada. Saya bukan suka menjual barang2 mcm ni. Tp apabila dh melihat sendiri kesan nye kepada org lain dan juga diri sendiri, saya berminat nak menghebahkan produk ini kalau boleh kepada semua wanita. Tua atau muda.

Kesan ke atas saya sendiri, hanya setelah beberapa hari consume fem@lov, husband yang first notice the difference.mmg selalunye tuan punye badan tak akan sedar tp the people around you will notice it.husband ckp yang i sekrg happy je, tkde moody2 dh, tkde letih2 ni.pastu husband notice on breast enlargement.and of coz la he's happy.but i'm also happy.hhehe..dan mcm2 lagi la.

My sis in law plak, her tummy before this was quite big and ber"layer2".Tp now layer2tu dh takde. nk kate dia dh kurus, takde la jadi kurus cume badan dia more curvaceous. Effect after consuming fem@lov berbeza mengikut org.

Try a box first! With just $98 who knows you can get the breasts size that u always wanted, or maybe all this while you've been trying to conceive and this product might work on you? give it a try will ya :)

Introduction
Estrogen is the most important hormone that influences the life of a women. It is the primary hormone responsible for female sexual characteristic and reproduction. The level of estrogen remains relatively during 25 years after women hits puberty, after which it will decrease constantly.

When hormone levels imbalance, this can affect a women's mood, sexual desire, fertility and ovulation. Women of all ages may experience hormone imbalance specially during premenstrual cycle.

You can read more at this official website www.gskworld.us on the symptoms of imbalance estrogen level.

Fem@lov is formulated to nourish the human body with natural phytoestrogen without negative side effect.There are only good effects that will surely change you. Fem@lov is a formulation from Swiss and it contains vitamin, minerals and herbs.Fem@lov is absolutely safe. It has gone through a numbers of lab test and confirmed no heavy metals, no steroids and is a supplement for all women.

Fem@lov is for women aged 18 years and above and NOT PREGNANT. It is a great supplement for postnatal body.