one drop perfume... with affordable price..

one drop perfume... with affordable price..
click me

My Blog List

SALAM TO ALL

PLS BE INFORMED, UTK HARGA PAT RESELLER KB AND TUTONG.. HARGA BAGI ITEMS @ SEHATANGGUN FAIZEEN AKAN DITAMBAH $2 (UTK MENANGGUNG KOS PENGAMBILAN STOCK DI TEMPAT DEALER)

IMPORTANT INFO IMPORTANT INFO

Salam to all ... starting 11 Jan 2010, emails, sms and calls will be entertained and replied after 5pm. Bagi semua pengunjung blog ini, pls baca details bg setiap items yg di upload. Thanks atas sokongan biskita semua & kerjasama dari semua pihak amatlah dhargai.

biodatas available..

biodatas available..
SMS ME @ 7172690

Sunday, February 28, 2010

SALAM ..SALE TILL 7 MARCH 2010

SALAM...

MAAJUN BONDA STOCK ARRIVED 60 PCS... BUT FEW LEFT WITHIN 2 DAYS..
THANKS TO ALL...INSYA ALLAH SMPAI THIS SATURDAY.. ALHAMDULILLAH.. MB ROCK YOUR WORLD..

MAAJUN BONDA SALE PRICE 1 BOTOL $15/ 6 BOTOL $75

RAIFA BOOKED 6 MB

LOLA BOUGHT 13 MB

WAFI ASYURA BOUGHT 15 MB

SIS ROHANA 12 MB

MISS HAMIMAH 1 MB

ZURRA 6MB



DETOX PATCH $5.50 ONLY FOR 6 PCS (3 PASANG)

SLIM PLUS DETOX $10.50 FOR 10 PCS (5 PASANG)

FEM@LOV $88 ONLY WITH FREE VCD

EGYPTIAN MAGIC CREAM 4 oz STOCK ARRIVED.. LIMITED... $65

Sunday, February 21, 2010

EGYPTIAN MAGIC CREAM ARRIVED... 21 FEB 2010







EGYPTIAN MAGIC CREAM - HOTTEST CELEBRITY FAVOR
PRE ORDER PRE ORDER PRE ORDER... HOT ITEM HOT ITEM....

SALAM TO ALL.. YG BOOKING WITHOUT DEPOSIT.. PLS KEEP IN TOUCH, ONCE SMPAI.. I JUST HOLD FOR TWO DAYS...IF CUSTOMER YG BOOKING (WITHOUT DEPOSIT) INDA CLAIM WITIHN 2 DAYS..SO ME PASS PAT CUSTOMER LAIN YG WAITING LIST... TQ

4oz last for 1 year $65.00 ( due to CNY HOLIDAY.. STOCK ARRIVAL WILL BE DELAYED)

10 - 14 MARCH 2010 ESTIMATE SMPAI 4 OZ
1. SOCCERBABYPRINCEZZ
2. NONOI
3. IMAN
4. IMAN
5. IMAN
6. IMAN
7.
8.
9.
10.

30g $45.00 : no stock at the moment

10g (trial) $18.90
1. Emma (sampai sudah 20 / 2 / 2010)
2. Diarez(sampai sudah 20 / 2 / 2010)
3.Noor of Jangsak(sampai sudah 20 / 2 / 2010)
4. kamilah(sampai sudah 20 / 2 / 2010)
5.kamilah(sampai sudah 20 / 2 / 2010)
6. Lola (sampai sudah 20 / 2 / 2010)

Wednesday, February 17, 2010

SABUN AQURA PRE ORDER.. WITH ADVANCE PAYMENT PLEASE...




IPOH: 10 penumpang terbunuh dan 2 cedera, 1 cedera parah, selepas sebuah bas ekspress dua tingkat hilang kawalan dan melanggar penghalang tepi jalan di KM 272.8 lebuh raya utara – selatan dimana bas tersebut menghala ke utara, 8 KM selepas keluar plaza tol Ipoh selatan, awal hari sabtu (hari ini). Pemandu bas itu mengaku mengantuk dan terlelap ketika kemalangan.

Anda masih mengingati peristiwa hitam ini di waktu penghujung tahun 2009? Ini adalah salah satu akibat mengantuk ketika berada dalam keadaan yang memerlukan perhatian dan tumpuan yang serius. Contohnya ketika memandu di tengah malam atau di waktu keletihan. Dan sudah pasti, mengantuk ketika keadaan yang memerlukan perhatian dan tumpuan serius juga boleh berlaku disekeliling kita dan mengakibatkan keadaan yang tidak diingini berlaku.





Anti-Bakteria dan Sterilisasi
Nano Silver ditambahkan ke dalam sabun Aqura untuk kesan anti-bakterianya. Apabila ia bertembung dengan bakteria, Nano Silver akan menghapuskan elektron dari permukaan organisma tersebut, menghalang bacteria dari berfungsi dan seterusnya membunuh bakteria tersebut. Sebahagian Nano Silver yang tertinggal di atas kulit dan di dalam rongga mengekalkan kesegaran anda untuk tempoh yang lebih lama. Nano Silver membersihkan kulit secara sempurna dengan menghapuskan kulit dan sel-sel yang telah mati. Ia juga mempamerkan keberkesannya untuk jerawat. Ion-ion negatif dan Sinaran Infra Merah Jauh.

Akti-karbon mengeluarkan Ion-ion negatif.
Digelar “Vitamin udara”, Ion-ion negatif membantu hemoglobin di dalam darah untuk menggerakkan zat-zat dan menukarkannya kepada tenaga. Akti-karbon juga mengeluarkan sinaran Infra Merah Jauh yang telah terbukti oleh ahliahli Sains untuk mempertingkatkan tahap tumbesaran dan kesihatan sel-sel hidup. Sinaran Infra Merah Jauh mengeluarkan jutaan getaran ‘bio’ seminit, yang akan bertindak sebaik sahaja ia bersentuhan dengan kulit. Fungsi ini memperbaharui sel-sel kulit dan melindungi kulit dari kesan penuaan.

Apakah Cecair Karbon?
Cecair karbon merupakan bahan aktif di dalam Sabun Muka Aqura. Cecair karbon diperbuat terutamanya daripada asid pyroligeneous yang diketahui oleh pakar-pakar pelbagai bidang untuk kesan kesihatan dan kecantikannya yang positif, dan digunakan di dalam kehidupan seharian orang Jepun. Cecair karbon merupakan asid pyroligeneous yang asli. Ia mengandungi lebih dari 200 jenis bahan, termasuk asid asetik, methyl, acetone dan kandungan bahan kimia lain yang lebih kecil. Ia merupakan cecair yang asli dan semulajadi.

Asid pyroligeneous mempunyai sejarah yang lama dan ia diketahui oleh kesan sterilisasinya. Ia telah digunakan selama berabad lamanya sebagai ejen sterilisasi, penghapus bau, dan juga dalam perubatan bagi masalah usus. Apabila ditambah kedalam air, kesan antiseptik, anti-bengkak dan anti-allergi bahan-bahan organik seperti asid asetik fenol akan mengecutkan saiz molekul air, mempercepatkan penyerapan ke dalam kulit dan menambahkan pengaliran tenaga, menjadikannya sempurna sebagai sabun muka.

Siapakah yang patut menggunakan Sabun Karbon Aqura?

*

Pemandu jarak jauh
*

Pemandu profesional
*

Pekerja tiga syif
*

Pelajar
*

Golongan profesional yang memerlukan tumpuan penuh terhadap kerja mereka
*

Mereka yang mudah mengantuk
*

Pengawal keselamatan

Bilakah anda patut memakai Sabun Karbon Aqura?

*

Sebelum memulakan perjalanan jauh
*

Sebelum menghadiri mesyuarat atau kuliah panjang
*

Sebelum memulakan projek yang memerlukan anda memberi perhatian penuh
*

Selepas makan tengahari yang mengenyangkan
*

Sebelum memulakan kerja syif malam
*

Sebelum pergi ke sekolah, kolej atau universit




Memperkenalkan Syampu Tudung Aqura Pertama di Malaysia

Kuasa Karbon Aqura Syampu Tudung ini dirumus khas dengan Cecair Karbon sebagai salah satu bahan aktifnya. Aqura merupakan jawapan untuk pelbagai cabaran yang dihadapi apabila rambut tertutup selama 8 jam atau lebih dalam sehari. Cabaran pertama merupakan kegatalan yang berulang. Keadaan ini mungkin mendatangkan bau yang kurang menyenangkan. Karbon, satu bahan yang sudah sekian lama terbukti kebolehannya, termasuk untuk menghapuskan bau. Cecair karbon, sejenis asid pyroligenous, mengandungi lebih dari 200 jenis komponen, termasuk asid asetik, dan mengandungi kebolehan membasmi kuman yang berkesan. Cecair karbon juga mempunyai kesan anti-kulat. Karbon juga dapat menyerap kandungan klorin di dalam air, menjadikan rambut semakin licin. Secara semulajadinya, Cecair Karbon merupakan bahan organik, tidak mengandungi bahan kimia dan berkebolehan bio-degradasi.

Syampu Tudung Aqura dirumus khas untuk wanita pemakai tudung. Dengan Cecair Karbon sebagai bahan utama, Syampu Tudung Aqura adalah jawapan untuk masalah kulit kepala. Karbon mencegah pembiakan bakteria seterusnya menghilangkan kegatalan dan bau.

Sunday, February 14, 2010

NATIONAL DAY SALE BEGINSS..........NEGARAKU.. TANAHAIR KU.... LOVE BRUNEI DARUSSALAM.....










INGIN KAN KESIHATAN DALAMAN YANG AMPUH .... HARGAI DIRIMU BERSAMA SEHATANGGUNFAIZEEN ...

SEMPENA HARI KEBANGSAAN YANG BAKAL TIBA... ITEMS YG ME LISTED HERE ADA TAWARAN ISTIMEWA....

SEMOGA ALLAH MELINDUNGI BRUNEI DARUSSALAM.. DAN MENJADIKAN BRUNEI NEGARA ISLAM YANG AMAN DAN SEJAHTERA.. AMIN...



stock in hand stock in hand stock in hand stock in hand

MAAJUN BONDA STOCK 1 MONTH $75 ONLY (VALID SEMPENA NATIONAL DAY SALE ONLY)
NORMAL PRICE OF THE BLOG IS $80 UTK STOCK SEBULAN




uols ada mengalami simpton2 seperti dibawah ini?

- Sakit sendi/mahupon tulang (belakang)?
- lenguh2 badan masa bangun tido?
- rasa semut2 kat kaki?
- period pain?
- kulit kering dan tidak bermaya?
- kurus serta tidak 'berisi'?
- mengalami kegemokan?
- kena sentak mengarung?
- Payudara lembik/sagging?
- Vagina kurenggg ummphhh (longgar)?
- keputihan?
- Punggung leper?
serta banyak lagi simpton2 yang tidak di titipkan disini....


uols ingin mencari 'penawar' ??????


MB adalah jawapannya..

JOM TRY TEST...pasti 'terangkat' abessssssssssssssssss

kembalikan MARTABAT serta keyakinan uols dimata somi

'ikat' somi secara 'tak sedar' utk elakkan somi bukak new branch (insyaallah)

MEncari maajon HOME MADe cam mak kita..serta tok nenek kita dok makan zaman dulu??

Ini laa die...MAAJON BONDAKU..warisan Zaman BerZaman

BEBAS DARI CHEMICAL .. 100% HERBS

~~ WALAOPON MENGANDUNG PON LEH TELAN MB NEH
(MB MEMBANTU MENGELAKKAN KAKI KREM SEMASA WAKTU MENGANDUNG)

~~ APATAH LAGIK KLU MENYUSU BADAN
(MB MEMBANTU MEMPERBANYAKKAN SUSU TETEK SECARA SEMULAJADI)

TAK PERLU SUSAH2 NK GENTEL...IA TELAH DIGENTELKAN SESUAI NGAN ANAK TEKAK UOLS...(TAK LEKAT PUNYER)
MAAJON BONDAKU NI TAK KERAS..LEMBIK SERTA FLEKSIBEL
BAUNYER.........GHAWWW GHAWWW BAU DIER ..... WANGI DAN TIDAK MENJENGKELKAN

MAAJON ASLI BUATAN ORANG KAMPUNG YAKNI
BONDA KAK LANA SENDIRI YANG MEMBUATNYA
(DIWARISI OLEH MOYANG LANA YANG BERKETURUNAN DARI TANAH JAWA) ..

(SUME YANG ELOK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T DAN YANG TIDAK ELOK DATANGNYA DARI KAK LANA SENDIRI)

PERNAH TAK uols terpikir cemana mak2 kita serta orang lama dan jugak wanita2 di Indonesia memiliki body persis 'gitar' ??

kemas serta padat dan jugak mantap??

sume itu penangan Maajon/jamu2 yang memiliki kekuatan AURA yang luarbiasa yang sukar dijelaskan

~~ masa ni laaa kita harus mendekatkan diri ngan maajon/jamu terutama yang lom kawen utk persediaan melangkah ke gerbang perkahwinan

malah ia jugak utk menyehatkan serta mencergaskan diri uols jugak

GARENTI

~ TAK LETIH
~ TAK LESU
~ TAK LEMAH
~ TAK SAKIT BADAN
~ TAK MENGALAMI SEMUT2 BILA BANGUN TIDO
~ TAKde penyakit 'M' iaitu MALAS

MALAH UOLS akan rasa badan uols ter AMATLAH segar serta cergas bila menjalankan sesuatu aktiviti .. pendek kata cam lipas kudung..hehe


JANGAN TAK CAYA MB dapat membantu uols mengurangkan berat badan dari 3kg - 5kg sebulan..

Aturan utk pengambilan MB dibulan PUASA adalah :

3pg (selepas sahur)
3mlm (selepas berbuka)

ataupon telan terus 6bijik selepas berbuka/ sebelom tido


.................................................. .................................................. ...............


kalu dlm pantang lak ... hingga 20kg dapat dikurangkan..

Aturan utk waktu berpantang lak

2pg...2ghari...2mlm SELEPAS MAKAN

klu 100% bb menyusu - telan 2pg & 2mlm SELEPAS MAKAN

diharap dapat membantu uols



FEM@LOV WITH FREE VCD STOCK 1 MONTH $88 ONLY (VALID SEMPENA NATIONAL DAY SALE ONLY)








ROJUKISS CREAM STOCK IN HAND BUT LIMITED
Rojukiss Spot Light BB Cream $40 AFTER DISCOUNT $37.00 ONLY
Rojukiss Pore Tightening Essence - $50 AFTER DISCOUNT $47.00 ONLY
(2008 Watson Thailand HWB Cosmetic Award Grand Prize Winner)




MINYAK RAMBUT ZAITUN KELAPA DARA WITH EXTRA ZAITUN
100ML $12.00
SALE PRICE $10.00 ONLY
STOCK IN HAND STOCK IN HAND STOCK IN HAND BUT LIMITED






JOM BUANG TOXIN DALAM BADAN...STOCK IN HAND... ONLY 50PCS ...JUST ARRIVED 1 JAN 2010
JOM BUANG TOXIN DALAM BADAN.. KESIHATAN TERJAMIN..

Tahukah anda kandungan toksin yang merbahaya di badan anda sekarang?

Tahukah anda dengan pencemaran, permakanan dan cara hidup anda sekarang menyebabkan kandungan toksin yang merbahaya telah meningkat di dalam badan anda.

Rawatan traditional di Asia sering mengaitkan bahawa kebanyakan bahagian di tapak kaki adalah berkaitan terus dengan organ-organ penting di dalam badan. -refleksologi

Tahukah anda koyok kaki membuang toksin badan telah lama di gunakan di Asia dan telah mula popular di Eropah dan Negara-negara timur tengah.


MUDAH DENGAN 3 T..... TAMPAL, TIDUR , TOKSIN HILANG.

Anda hanya perlu menampal koyok tersebut selama 5 hingga 8 jam semasa anda tidur untuk membuang toksin dan hasilnya koyok tersebut akan menjadi hitam kesan daripada pengeluaran toksin daripada badan.

Kebaikan patch ini:-

Cara terbaik membuang toksin dalam badan tanpa mengambil sebarang ubat untuk di makan dan hasilnya anda akan:-

- Terasa badan segar dan bertenaga
- Mengurangkan alergik
- Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi
- Mengurangkan sakit sendi
- Meningkatkan sistem imunisasi badan
- Melancarkan perjalanan darah
- Mendapatkan tidur yang lena
- Mengurangkan bau kaki

PRICE : $7 UTK 3 PASANG... ($1.20 SETIAP SATU KEPING FOOT PATCH)
SALE PRICE SALE PRICE SALE PRICE $6.00 ONLY UTK 3 PASANG





ANDA TAHU TAK YANG SUSU KITA NI BOLEH DIPERBANYAKKAN DENGAN HANYA MEMAKAN REMPAH??? REMPAH APE YE??...

Pernah dengar Fenugreek seeds??....Kalau nak tau Fenugreek tu dalam bahasa melayu adalah HALBA . Sapa yang selalu dok dapur memang familiar dengan rempah ni. Tapi pernah ke korang makan halba ni mcm tu je??..sure tak sedap punye…

Halba ni atau dengan kata lainnya FENUGREEK ni boleh memperbanyakkan susu kita dengan mengambilnya dengan dos yang ditetapkan.

APA YANG MENYEBABKAN SUSU KITA BLEH JADI BYK DGN HANYA MEMAKAN REMPAH INI ?
Kandungan yang terdapat dalam biji Fenugreek ini boleh menyeimbangkan hormon. Herba yang berasal dari Negara Eropah ini sangat kaya dengan fitoestrogen. Inilah yang menyebabkannya popular sebagai pelancar air susu ibu (ASI) dimana ia meniru kesan hormon estrogen . Kandungan serat dan saponinnya yang tinggi juga dapat mengatasi sembelit yang sering dialami oleh ibu-ibu yang baru melahirkan anak. Menurut European Society Comission of Publication (ESCOP), is menyarankan pengambilan biji fenugreek tidak boleh melebihi 6 gram sehari.

SELAIN DARI MENGGALAKKAN PENGELUARAN SUSU, APA LAGI KEBAIKANNYA??
Saya ada buat sedikit penyelidikan dan daripada pembacaan saya, biji halba ini boleh membantu masalah berikut :-
* Kolesterol tinggi atau triglycerides tinggi
* Hilang selera makan
* Masalah penghadaman atau sakit ulu hati
* Sembelit
* Mati pucuk (dikenali juga sebagai erectile dysfunction (ED)
* Botak
Lain-lain kegunaan Fenugreek:-
* Melancarkan haid
* Menghilangkan kembung,sebu dan senak
* Pencuci perut
* Menguatkan jantung
* Menghilangkan lender tekak
* Melegakan sakit kepala/ migraine
* Membuang angina
* Menyembuhkan buasir
* Senggugut
* Merangsang rahim
* Kegemukan
* Kurang berat badan
* Radang kulit dan Bisul
* Kurangkan ketagihan rokok dan dadah
* Memanaskan buah pinggang dan organ pembiakan. Menjadi amalan kuno tabib China untuk rawatan mati pucuk. Halba merupakan antara ubatan yang tertua di dunia dan digunakan olehAl-Abqirad ( Hippocrates) iaitu bapa perubatan Yunani.

CARA-CARA PENGAMBILAN DOS FENUGREEK
Setiap kapsul Fenugreek yang dijual oleh saya ini 100% fenugreek seeds dan setiap biji mempunyai 600mg fenugreek seeds. Tiada bahan tambahan lain yang terkandung dalam kapsul ini. Manakala kapsulnya pula diperbuat drp lemak sayuran.
Secara amnya, dos yang dicadangkan adalah seperti berikut:-
* 2-4 capsules, 3 times per day
* 6-12 capsules (total) per day

(setiap kapsul adalah dll lingkungan berat 580mg - 610mg)

BERAPA LAMA FENUGREEK AMBIL MASA UTK MEMBERI KESAN??
Masa yang diambil oleh fenugreek utk meningkatkan ASI adalah bergantung kepada individu tersebut. Ada yg lepas 24jam terus byk susu and ada yg kena tunggu 2-3 hari. Seeloknya kekalkan pengambilan setiap hari selama 2 minggu. Selepas susu dah banyak, boleh la kurangkan dos kepada 2-4 biji sehari atau tak payah ambil langsung tetapi perlu ambil atau tingkatkan semula bila susu mula berkurangan.

KESAN-KESAN SAMPINGAN HASIL DR PENGAMBILAN FENUGREEK
Perlu diingatkan di sini, pengambilan Fenugreek akan menyebabkan kesan sampingan berikut :-
·Peluh dan air kencing berbau herba/maple syrup tapi ini bukanlah kesan negative tapi ia menunjukkan dos yg diambil telah mencukupi
·Anda dan anak akan kuat berpeluh
·Kalau terlebih dos, boleh menyebabkan cirit birit, asma/lelah/semput

PENGAMBILAN FENUGREEK DILARANG UNTUK :-
* Wanita mengandung sbb fenugreek boleh menyebabkan kontraksi
* Wanita yg mempunyai penyakit asthma yang teruk, yg kurang teruk kalau nak cuba boleh tapi atas risiko sendiri
* Wanita yg allergic dgn kacang
* Wanita yg ada penyakit darah tinggi dan sakit jantung
* Wanita yg mempunyai masalah migraine

RUJUKAN
http://en.wikipedia.org/wiki/Fenugreek
http://memorisusuanku.blogspot.com/2...isi-islam.html
http://www.diabetes.org.my/article.php?aid=429
http://ezinearticles.com/?Why-Fenugr...amp;id=1010799
http://ezinearticles.com/?Side-Effec...&id=578197
http://www.kellymom.com

PERINGATAN
Fenugreek tidak memerlukan kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Ia hanyalah sejenis makanan yang ditukarkan kepada bentuk serbuk dan dimasukkan kedalam kapsul. Ia bukanla utk tujuan perubatan, tetapi hanya sebagai makanan tambahan.

HARGA
1 peket 75 capsules ( lebih kurang 2 minggu supply ) - $15.00
1 peket 150 capsules ( lebih kurang 1 bulan supply ) - $25.00

PRE ORDER WITH ADVANCE PAYMENT PLEASE....

Friday, February 12, 2010

EGYPTIAN MAGIC CREAM - HOTTEST CELEBRITY FAVOR

PRE ORDER PRE ORDER PRE ORDER... HOT ITEM HOT ITEM....

SALAM TO ALL.. YG BOOKING WITHOUT DEPOSIT.. PLS KEEP IN TOUCH, ONCE SMPAI.. I JUST HOLD FOR TWO DAYS...IF CUSTOMER YG BOOKING (WITHOUT DEPOSIT) INDA CLAIM WITIHN 2 DAYS..SO ME PASS PAT CUSTOMER LAIN YG WAITING LIST... Tq


Purpose Skin Cream by Egyptian Magic
Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream, the People's Choice is new to your market. Egyptian Magic All Purpose Skin Cream is a phenomenal healing balm with legendary powers due to its unique mixture of all natural ingredients derived only from living plants and organisms. Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream The People's Choice has been on the market since August 1991 with a solid track record, a loyal word of mouth following, and twice the healing power for half the price of conventional skin creams.

Egyptian Magic All-Purpose Healing Skin Cream "The People's Choice" is made with the blessings and guidance of our ancestors and with the following pure ingredients:

Ingredients:
Olive Oil ( Olea Europaea oil), Beeswax, Honey, Pollen, Royal Jelly and Propolis Extract

skin moisturizer,
makeup remover,
diaper rash,
skin rash,
clear up foot odor
chicken pox,
stretch marks,
athletes foot,
sun and wind moisture protection
Note: NOT A SUNSCREEN,
aromatherapy,
essential oils,
fungus,
hemorrhoids,
vaginal moisturizer,
vaginal cream,
cold sores,
chapped lips,
dry skin,

itchy skin,
cracked skin,
ashy skin,
massage lotion,
massage oil,
shaving cream for legs and face,
after-shave cream for legs and face,
relief from razor bumps,
dry scalp,
itchy scalp,
"hair tamer",
hot oil hair treatment,
surgical incisions,
skin irritations,
eczema,
scars,
tattoo,
Pets/animals: dogs cats horses,
Help to prevent pregnancy stretch marks






Egyptian Magic probably has garnered more kudos in the fashion press than any comparable product in the world. From Japan to Australia to Europe and the US, the Fashion Press agrees that Egyptian Magic is a "must-have" beauty and skin care product. It improves your complexion, heals scars, relieves many skin ailments, leaves your hair with a lustrous sheen, and more.












Normal usage

1. Cleanse your face thoroughly.
2. Follow by toner.
3. Take out around (1-2 drop size of 20cents), using your finger and palm to gently rub the balm and apply onto your desired area (face area).
4. Slowly massage and dap into your skin. It will absorb less than 5 seconds.
5. Use for day and night.
*usage varied from individual.
** dry skin users can apply more of em cream.
*** oily skin and/or combination skin also recommended to use with appropriate amount.
**** for scar healing users, please dap appropriate amount on the scar area follow with gentle massage to absorb and heal the scar faster.

Whitening method
* this is a whitening massage and mask method.
1. Cleanse your face thoroughly.
2. Follow by toner and wait after 2 min start the whitening method step.
3. Apply around 50 cents coin size all over the face and neck area.
4. gently massage the whole face with your finger and palm. If you want to lighten your acne scar may spend more time to massage on specify area.
5. After massage, use a warm temperature wet cloth facial towel to cover the whole face for 5 mins.
6. Discard the wet towel and cleanse away the excessive cream on the face.
7. End of the step

Make up base method

* This method is raved by Hollywood make up artist Gucci Westman.
** Apply thin layer of EM Cream all over the face before putting foundation.
*** You will find your make up able to last whole day long.

body massage method
* EM Cream can replace any of your body base oil to do body massage.
** Mixed with your desired favor aroma oil with EM Cream for body massage will improve your skin elasticity, firming and toning as well.

HAIR TREATMENT
* Apply hair end of hair wash. Able to repair split end, moisture hair end, repair damaged hair

Shaving method
* Apply before shaving will help in reducing the sensitiveness and redness after shaved.
** Apply after shaving to protect the fragile shaved area.

Tuesday, February 9, 2010

Miracle Cream Egyptian Magic Cream HOTTEST ITEM

Miracle Cream Egyptian Magic Cream
Here's the info:
$65 / tub

Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream "The People's Choice" is made with the following pure ingredients: olive oil, bees wax, honey, bee pollen, royal jelly, bee propolis and Divine love. Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream "The People's Choice" is sold through upscale health food stores, homeopathic pharmacies, and estheticians' offices.


The Fashion Press Raves About Egyptian Magic

Egyptian Magic probably has garnered more kudos in the fashion press than any comparable product in the world. From Japan to Australia to Europe and the US, the Fashion Press agrees that Egyptian Magic is a "must-have" beauty and skin care product. It improves your complexion, heals scars, relieves many skin ailments, leaves your hair with a lustrous sheen, and more.
Info from http://www.egyptianmagic.com/



“Brooke Shield’s Beauty Secret”

“There’s this product called Egyptian Magic—you can put it on cuts, you can put it on your hair, you can put it on your eyes.”

http://www.egyptianmagic.com/

http://www.youtube.com/watch?v=hf34o40Dw9k

http://egyptianmagic.com/em_ny_times.pdf

Friday, February 5, 2010

AVAIL PAD... MENJAMIN KESELAMATAN DALAMAN WANITA

Avail Beauty Sdn. Bhd. Malaysia memperkenalkan anda satu konsep yang terbaru, iaitu FC Bio Sanitary Pad yang diperbuat daripada ramuan herba semulajadi.

FC Bio Sanitary Pad yang bermutu ini diperbuat daripada:

Bahan mentah yang berkualiti dan selamat

* Tidak mengandungi agen fluoresen, agen peluntur berklorin, Dioksin atau bahan-bahan lain yang merbahaya.
* 100% Liputan Kapas
* Ia adalah rakan sebaya para wanita yang meneman anda melalui sepanjang masa keemasan anda. FC Bio Sanitary Pad pastinya pilihan utama para wanita yang mengejar kesihatan dan kesejahteraan!

Fungsi dan Kelebihannya

*
o Mencegah senggugut
o Mengawalatur kitaran haid
o Mencegah buasir
o Membuangkan angin perut
o Menghilangkan bau
o Membuang darah beku di rahim
o Mencegah keradangan dan membasmi kuman
o Mengurangkan keputihan, kekuningan dan kegatalan faraj
o Menghilangkan kepanasan dan menguatkan rahim






Tuala Wanita Kapas Lembut Pantiliners (20 pads) $6.00


Tuala Wanita, Kegunaan Hari , Permukaan Kapas Lembut (10 pads)$6.90

* Diperkayakan dengan gel untuk penyerapan berdalir yang lebih kuat dan penyimpanan.
* Rekaan unik bagi mengelakkan kebocoran tepi lekok panjang, untuk penegahan kebocoran yang efektif, selamat dan dipercayai.


FC NIGHT USE / UTK MALAM 10 PAD $7.90

* Diperkayakan dengan gel untuk penyerapan berdalir yang lebih kuat dan penyimpanan.
* Pengawalan punggung yang lebih panjang dan luas, rekaan unik berbentuk kapas bahagian belakang dan tepi bagi pencegahan kebocoran lekuk panjang untuk pencengahan kebocoran yang efektif serta penyediaan secukupnya alas tutup, selamat dan dipercayai.




Healing Crisis ( perangsangan urat saraf ). Perubahan yang boleh dilihat selepas seminggu digunakan:-Keputihan keluar dengan banyak. Kekotoran atau lendir gelap keluar dari faraj dan rahim. Bau busuk hanyir dan darah yang berketul - ketul dan hitam menunjukkan jangkitan kuman dan banyak kandungan toksin dalam rahim.




Pertanyaannya:

1. Mengapa wanita sekarang mempunyai masalah sewaktu menstruasi ???

- pusing
- nyeri
- sakit pada payudara
- cepat marah (emosi tidak terkendali)
- haid tidak teratur
- sakit pada sendi-sendi dll.



2. Mengapa wanita saat ini sering mengalami masalah kewanitaan ???

- keputihan
- bau
- kekuningan
- merasa gerah dan gatal
- Infeksi vagina disebabkan oleh bakteri
- Infeksi kandung kemih disebabkan oleh bakteri.



3. Mengapa wanita saat ini sering terkena penyakit yang sangat ganas dan dapat mengancam nyawa ???

- Kanker rahim
- Kanker payudara
- Kista
- Myom
- dll.



Mengapa wanita tempo dulu ( 25 tahun lalu) jarang terkena masalah kewanitaan seperti di atas???

Jawabnya: pasti kita tahu. Salah satu faktornya adalah pemakaian pembalut yang menyebabkan DIOXIN.

Karena itu, sadarlah kita betapa pentingnya pembalut Free DIOXIN ini. AVAIL hadir untuk Anda yang sangat peduli akan

nilai kesehatan. Pastikan Anda yang bermasalah mencoba produk yang luar biasa ini.



Ramuan Utama and Kelebihan FC Bio Sanitary Pad

5 Ramuan Utama FC Bio Sanitary Pad:




Mai Fang stone (Talcum)

Menghilangkan bau, membasmi kuman dan mencegah jangkitan kuman.


Peppermint (Menthae Herb)

Membuang angin perut, mengurangkan kepanasan, mencegah kegatalan, menahan sakit dan mengurangkan rasa tidak ketidakselesaan ketika haid.
Sentiasa berasa selesa dan dingin.


Ming Fang (Alumen)

Menyingkirkan toksik, mencegah jangkitan kuman, mencegah kegatalan, membuang angin perut, menghentikan darah, menyingkirkan darah beku dalam rahim.




Bing Pian (Borneol)

Mengurangkan kesakitan dan tekanan ketika haid, mengurangkan kesakitan otot dan sendi, membantu menyingkirkan darah beku, mencegah pembiakan kuman.




Kuai Mu You (Agrilariae lignum)

Mencegah penyakit kulit, membantu peredaran darah dan melegakan kesakitan bahagian pinggang dan belakang. Kuai Mu You mengandungi Phytoncide yang membantu menstabilkan emosi.


Bagaimana DIOKSIN Meresap ke dalam Rahim?
Darah haid yang mengalir keluar akan memasuki tuala wanita melalui permukaan jaringan atau kain bukan kapas. Gas toksik yang dibebaskan akan terus berhubung dengan kulit dan akhirnya menyebabkan jangkitan. Sekiranya tuala wanita tersebut menggunakan kain kapas semulajadi, ia akan menyerap segala gas bertoksik. Ia akan mengelakkan masalah jangkitan, ruam, gatal atau alahan. Darah haid akan mengalir keluar dari uterus dan diserap oleh tuala wanita. Sejenis gas bertoksik yang dinamakan dioksin akan terbebas melalui proses pemeluapan. Dioksin akan diserap ke dalam rahim melalui saluran uterus dan akhirnya sampai di ovari melalui tiup fallopio.