one drop perfume... with affordable price..

one drop perfume... with affordable price..
click me

My Blog List

SALAM TO ALL

PLS BE INFORMED, UTK HARGA PAT RESELLER KB AND TUTONG.. HARGA BAGI ITEMS @ SEHATANGGUN FAIZEEN AKAN DITAMBAH $2 (UTK MENANGGUNG KOS PENGAMBILAN STOCK DI TEMPAT DEALER)

IMPORTANT INFO IMPORTANT INFO

Salam to all ... starting 11 Jan 2010, emails, sms and calls will be entertained and replied after 5pm. Bagi semua pengunjung blog ini, pls baca details bg setiap items yg di upload. Thanks atas sokongan biskita semua & kerjasama dari semua pihak amatlah dhargai.

biodatas available..

biodatas available..
SMS ME @ 7172690

Tuesday, May 25, 2010

DETOX PATCH AND SLIM PLUS DETOX PATCH

DETOX PATCH
3 PASANG $5.00 SAHAJA
PLS CONTACT MY PERSON IN CHARGE 8612490
STOCK IN HAND BUT LIMITED


SLIM PLUS DETOX PATCH
5 PASANG $10 SAHAJA
PLS CONTACT MY PERSON IN CHARGE 8612490
STOCK IN HAND BUT LIMITED

EGYPTIAN MAGIC CREAM.... PRE ORDER NOW AT SPECIAL PRICE

SALAM TO ALL CUSTOMERS..
STOCK GELANG MAGNET TERAPI AC MIZAL JUST ARRIVED...
PEARL COLLAGEN MIRACLE IN HAND (1 BOX ONLY)




PRE ORDR STOCK... ONE OF THE HOT ITEMS IN THE BLOG
BEFORE SELLING PRICE IS $65
NOW ONLY $58.00 (PRE ORDER WITH ADVANCE FULL PAYMENT)
PLS PROCEED WITH ADVANCE PAYMENT BEFORE FRIDAY 28 MAY 2010
AND GET FREE 5G OF EGYPTIAN MAGIC CREAM (WORTH $8-9).... (packed as below):


LIMITED UNITS ONLY..

TESTIMONIAL LINK :
http://www.egyptianmagic.com/testimonials.htm

ABC's View from the Bay: “Egyptian Magic is
the healer of scars, stretch marks, rashes,
you name it. Celebrities love it.”
Egyptian Magic Testimonials
“The People’s Choice”

We call Egyptian Magic “The People’s Choice” for a simple reason: It is!
Here is a sampling of the rave reviews we routinely get from the people whose opinions count the most, our loyal customers. They describe wonderful -- and sometimes truly "magical" -- results from using Egyptian Magic for general skin care, as a natural anti-wrinkle skin cream, and for treatment of rashes, scars, burns, eczema, abrasions and other problems.

Please take a moment to look at these testimonials from the U.S. and Europe, as well as these testimonials from Japan and the Far East. You will see that many, many people share in our belief in this magical cream. Peace.


From a 2,000 year old formula said to be inscribed upon a pyramid in Giza, comes the top secret formula for Egyptian Magic All-Purpose Skin Cream "The People's Choice." The no-frills jars hit stores 18 years ago this month and by word of mouth garnered a worldwide following, and cult status in film and fashion. I first heard about it from my friend Erin. As an Emmy-award winning makeup artist, she is always a brilliant source of info. She raved about its versatility on set as well as at home. She’s not alone. Madonna, Kate Hudson, Gucci Westman and Anya Hindmarch are just a few who adore this multipurpose cream. Now I know why.

With a consistency similar to shea butter, it melts into the skin with the faintest scent of beeswax. It feels like an oil but soaks in immediately without lingering greasiness. While it is wonderful for rough skin like elbows and heels, it’s gentle enough for my sensitive, eczema prone skin (while they make no claims to be a medical treatment, about a third of users have skin issues like eczema and psoriasis).

Massaged into my cuticles it’s like an instant manicure and I honestly think if I had one desert island pick, this would have to be it. My friend Morgan has used it for dry skin throughout her pregnancy and Erin found it to be a fantastic diaper rash ointment for her babies. It is an all-natural, all purpose product for men, women and children. Apply it as a moisturizer, an anti aging cream, salve for burns and to prevent scars from cuts and stretch marks. It’s also a hair conditioner, lip balm, insect bite ointment and post-shave soother. And the list goes on. As Real Simple magazine aptly put it, it does, “Quite possibly everything, except your taxes.”

Incredibly, this product with infinite uses is made with just seven natural ingredients: olive oil, honey, bee’s wax, royal jelly, bee pollen, propolis and divine love. A little goes a long way, so the four-ounce jar should last you some time.

Skin Care Moisturizer & Beauty Cream
People often start using Egyptian Magic to solve a skin problem such as a rash or burn or scar, and then continue using it as a skin moisturizer and as an anti-wrinkle skin care cream. We find that using it twice a day does wonders for creating soft, smooth skin. And this, of course, is one of the key reasons Egyptian Magic is so popular among the fashion and movie industry as a beauty cream for face and skin care.


Healing Burns & Treating Cuts and Scrapes
Many of our customers keep an extra jar of Egyptian Magic in their first aid kit exclusively as a treatment for burns, scrapes, skin irritations and the like. Since Egyptian Magic will stay fresh indefinitely, you can store it for an extended period of time without concern for it losing effectiveness.


Healing Scars
Many of our customers have commented on Egyptian Magic's "magical" ability to heal scars. Although we don't recommended it for older scars, Egyptian Magic can indeed work wonders to heal relatively recent scars and skin discolorations. Egyptian Magic is popular among many plastic surgeons, who recommend it to their patients for accelerating the healing of plastic surgery scars.


Natural Hair Conditioner
For many of our customers, one of the most delightful discoveries is how beneficial Egyptian Magic can be as a moisturizing hair conditioner - either on a regular basis or as a conditioning hot pack. Egyptian Magic's all-natural ingredients will restore luster to your hair and replenish its natural oils. Here is an article in People Magazine about how actor Carlos Barnard uses it for hair care, and here is a great testimonial from Lena of London about using Egyptian Magic to control the "frizzies."


Eczema & Psoriasis Treatment
We find that about one-third of our customers discover Egyptian Magic after looking to natural alternatives to commercial moisturizing creams as a treatment for eczema and psoriasis. Though different in nature, both of these conditions can often be treated by the twice-daily application of a moisturizing cream, according to several authorities. All-natural Egyptian Magic is an ideal choice.


Skin Rash Cream
Egyptian Magic is reported to work well in treating all kinds of rashes, including allergic reactions to drugs, chemicals, environmental irritants and insect bites; skin irritants, such as nickel or other metals; heat rash, irritation from clothing, rashes during pregnancy, and so on.Also helps to prevent stretch marks!


Vogue asked the top 100 male/female celebrities what beauty products they loved the most, and yes, the celebrities declared that Egyptian Magic was their beauty secret. A rejunevation to maintain radiant, healthy, smooth & glowing skin.

Madonna, won't leave home without it!

Tuesday, May 18, 2010

HERBALIFE PRE ORDER WITH ADVANCE PAYMENT PLS..

KEHEBATAN HERBALIFE... HERBALIFE.. UTK BERAT BADAN YANG IDEAL...


We lost a total of 42 Kilos together
Jacky
I was suffering from high-blood pressure at young age of 27, need to take pills to control my blood pressure everyday, beside that, I also have migraine headache, pain all over my body with a chronicle knee cap pain, due to my 107kg body weight. After taken Shapeworks for few months consistently, all the pain was gone, especially my knee, blood pressure normalized without any medication and I've lost total of 29kg.

Melissa
She was suffering from high uric-acid, gastric pain, breast fi...


I've kept the weight off for over 4 years
My name is Jenny I have now been using the Shapeworks products for 5 years. In my first 4 months I lost a total of 10kg. Later on I was staying healthy with Shapeworks throughout my whole pregnancy, I was using these products every single day to make sure the baby and I get good nutrition. After that I delivered the baby I lost weight again, this time 16 kilos in 3 months and I am so happy to say that I have now kept it off for over 4 years.


got back in shape so easily after pregnancy!

Yen was never very overweight, but she had gained weight after marriage – just 1 kg a year, but after 5 years, 5 kg’s is a lot! She got on the Shapeworks products to lose weight and shape up, and amazingly, she lost the 5 extra kg’s in just 2 months, and went back to her pre-marital size and even dropped 2 dress sizes. What she loves even more is that she shaped up in areas that have always been a challenge to women-folk worldwide – the arms, tummy, hips and thighs!

After that, she looked so good that she got pregnant and...


FORMULA 1


FORMULA 3


TEA MIX


For more details...log on to http://www.herbalife.com/
HOW TO START?
HERE IS THE START NOW PACK.

Formula 1 $75.00


Formula 3 $50.00


Tea Mix - Lemon & Hibiscus
50G $56.00 /100G $98.00

Cara2 untuk membeli:
1-Pilih perisa untuk Formula #1 (kami ader dlm 5 perisa Strawbery,Cappucino,Dutch Chocholate,French Vanilla dan Tropical fruit) setiap set didatangkan dengan 1 perisa sahaja...anda juga boleh beli secara individual (tak semestinya beli 1 set complete...tapi kalau berkemampuan lagi digalakkan)

CARA UTK MINUM HERBALIFE
HERBALIFE

menggantikan meal harian kita....

1 set mengandungi Formula 1,Formula 3,Tea Mix Lemon & Hibiscus 50g

SEtiap satu mempunyai fungsi masing-masing...

Cara makan :

Breakfast: Gantikan dengan shake (Formula 1 & Formula 3)

prepare tea mix 1 littre dan minum sampai lunch

LUnch : fav meal

prepare tea mix

Dinner : Gantikan dengan Shake (Formula & Formula 3)

Frequently Asked Question

1-Are there any side effects from using Herbalife products?

There are no harmful side effects to using Herbalife products.Most ppl though will have an adjustment phase when they chg their regular diet.Whether one stops drinking coffee,becomes a vegetarian or tries to eat more vege,the body has to adjust to that chg.

So when u begin incorporating Herbalife nutrition into the daily routine,u may experience minor discomforts such as bloating,changes in bowel habits or even headaches.It is important to understand that the prod do not cause these discomforts.

Rather it is the body adjusting to dietry chg and calorie reduction.Most ppl feel great from the first day,but if you do experience some of these discomforts,they should resolve within a few days

How much weight can I expect to lose a week on the shapeworks Weight management programme?

Weight loss result vary from person to person.Expected weight loss is the region for 1 to 2 pounds per week.That is the safe speed of weight loss that can be sustained and maintained.

Many ppl initiating a weight loss program may experience a five,six or even eight pound loss the first week.Much of this loss is attributable to mobilization of fluid and does not represent true fat loss.

Following the initial burst of weight loss, 1 to 2 pound loss a week is all that can be realistically expected.However, for some very overweight ppl,weight loss may be somewhat more rapid.

MAKLUMAN PENTING MAKLUMAN PENTING

SALAM TO ALL CUSTOMERS & PENGUNJUNG BLOG INI, DIMAKLUMKAN BAHAWA BERMULA ESUK 19 MEI 2010 SEGALA PESANAN DAN TEMPAHAN AKAN DIKENDALIKAN OLEH MY WAKIL JUALAN. PLS CONTACT HER / SMS HER 8612490

Monday, May 17, 2010

COCCOA COLLAGEN

COCCOA COLLAGEN $28.90 SEKOTAK (UTK SEBULAN)
PRE ORDER WITH ADVANCE FULL PAYMENT PLS


HANYA DENGAN SATU SACHET SEHARI SUDAH MEMADAI KEPERLUAN SATU BADAN KITA..
RASAILAH KEHEBATANNYA :-Payudara pejal..montok.. punggung montok.. kulit halus gebu gitu..tumit kaki licin..halus.. kurangkan berat badan... awet muda...badan tak letih..cergas..yang best sekali bole menyempitkan aper yang longgar (hanya yang berumahtangga saja memehami kehebatan cocoa) ermmmm itulah cocoa collagen power plus..memang POWER!!Produk terbaru dan paling murah di pasaran yang mampu mengembalikan keremajaan wanita dan membantu menjaga kehebatan wanita luar dan dalaman…

Koko Pracampuran adalah minuman enak yang diadun dari biji kopi Arabica Brasil dan juga serbuk koko bermutu tinggi
Ia diperkayakan lagi dengan Marine Collagen untuk kecantikan dalaman dan juga Ekstrak Lobata serta Kacip Fatimah yang telah lama digunakan secara tradisi untuk kesihatan dalaman wanita. Ia minuman enak lagi berkhasiat.



Kandungan Cocoa Collagen Power Plus :
Marine Collagen
Membantu mengimbangi hormon,mencantikkan kulit, menghaluskan dan menggebukan kulit.

Kacip Fatimah
Membantu merapatkan otot-otot rahim,faraj wanita dan memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri

Lobata
Membantu menambahkan tenaga, memontokkan dan menegangkan payu dara serta punggung

Krimer bukan tenusu
Membantu meningkatkan daya kesihatan anda

Dextrose monohydrate
Melambatkan proses penuaan

Oligo saccharide
Menyahkan toksin dan meningkatkan sistem dalam badan

Kebaikan dan khasiat Koko Kolagen
Membantu mengimbangi hormon
Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
Melambatkan proses penuaan
Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
Mencerahkan kulit secara semulajadi
Memberikan tenaga
Membantu mengurangkan keguguran rambut
Melancarkan peredaran darah dalam badan
Mengimbangi berat badan
Meningkatkan daya penghadaman
Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot
Melawaskan pembuangan air kecil dan besar.

SESUAI DI MINUM UNTUK :-
WANITA SUDAH/BELUM BERKAHWIN
IBU-IBU LEPAS BERSALIN (AMAT DI GALAKKAN UTK MEMPERCEPATKAN PENYEMBUHAN DALAMAN)
WANITA YANG INGINKAN KECANTIKKAN & KESIHATAN
DI LARANG SAMA SEKALI UTK WANITA YG MENGANDUNG & JUGA LELAKI.

CARA-CARA PENGAMBILAN COCOA COLLAGEN
Untuk mendapat kesan yang efektif: Cocoa Collagen hendaklah di sediakan atau di bancuh dengan air panas supaya serbuk dan kandungannya benar-benar larut. Kemudian barulah di campur dengan air untuk suamkan dan minum setengah jam sebelum sarapan pagi atau setengah jam sebelum makan malam. Seeloknya makan malam pada jam 6.30 petang. Boleh juga diminum 2 kali sehari. Tetapi sudah memadai hanya satu sachet sehari untuk merasai perbezaannya!

Jom tengok ape kate mereka yang telah merasai perbezaan selepas minum CoCoa Colagen ni

Onie:
Saya minum Cocoa Collagen Power Plus ni bagus la,saya kerap buang angin...kencing lawas..badan saya rasa segar.Nampak la perbezaannya.Sebelum ni tumit kaki saya pecah-pecah..betul kata kawan saya tu...lepas saya amalkan tumit kaki saya nampak bersih...xde lagi pecah-pecah tu..x menyesal saya minum cocoa ni.

Kak Nur:
Betul tu... kak nur rasa macam nak minum selalu jer...actually kak nur ni memang malas kalau bab2 nak bancuh air ni...tp sejak beli Cocoa Collagen ni kan...sehari sampai 2 kali minum...rajin la plak..memang sedap sangat...perubahan yang kak nur rasa...masa buat keje... badan x rasa letih..kulit pun rasa halus cam kulit baby jer...memang best la...ni tengah pantau la apa lagi perubahan seterusnya.

Hamba ALLAH:
Thank u, lepas minum Cocoa Collagen ni selama seminggu,saya dpat rasakan keinginan untuk melakukan hubungan intim dengan suami kembali membuak. Selepas melahirkan 3 orang anak di tambah dengan penat bekerja,keinginan untuk melakukan hubungan intim seolah hilang.Tapi selepas minum Cocoa Collagen dengan izin ALLAH, Alhamdulillah dapatlah saya menjalankan tanggungjawab yang penting ini. Thanks.

TESTIMONIAL (drink Cocoa Collagen 4 one week.)
-Breast macam besar & bulat...baju kebaya aku kat bahagian dada tu jadi ketat,laki aku pun terkejut.
-Muka glowing..x tau la ni perasaan sendiri ke???yang nyatanya aku x payah pakai beauty cream/collagen cream dan ramai member2 tegur perubahan aku..


Testimonial
akak....nak update lagi nih... JERAWAT? DAH HILANG!!!!!suke sangat... BEKAS JERAWAT?? DAH HILANG SKET2!!!tp kena sbr..ader sket lagi kat muke nih... TUMIT KAKI?? DAH LICIN WA CKP LUU...hehehe... best sgt la..x pyh nak kena sental ari2....YANG PALING BEST....!!!MUKE SAYER DAH OK....MCM MUDA JER RASA....( org asyik teka 20 jer...)hihi..padahal umur dah 24...wakakakaaa....

Nadia
Nadia says:" kak.. kita baru minum 5 hari. kira 5 paket la kan. pejal n bulatnya breast kita. nasib baik lum hantar tempah lg baju tunang. kalo tak dah tak muat tang dada nanti.tapi.. alaa.. atas dh best, punggung yg kempis ni lom jalan lagi. kalo dua2 naik baru cunn.. heheheh... "

Testimonial
Colagen ni mmg marbeles. mula2 mmg i pun sinis jer fikir murah camni ada kesan ke. tp memandangkan harga dia murah sgt i fikir try jer la.firstly, rasa dia mmg sedap. rasa koko campur kopi. i ingat dah 2-3 kotak baru nampak perubahan spt kebanyakan produk kolagen yg lain. tp mengejutkan hari pertama minum masa sahur, mata segar bugar. selalu lepas subuh sambung tido sampai kul 9. kali ni siap solat sunat fajar, mengaji lg tp steady jer x ngantuk. buang air pun lawas n puas. Dalam seminggu penggunaan pulak rata2 pengguna komen tumit kaki yg pecah2 jd pulih licin. ramai x perasan mulanya. lepas seminggu pulak.. hehehehe.. ni yg ramai pompuan suka dgr. kewanitaan kita jadi tambah rapat. ada sorang kakak ni komen kelakar lak. dia dah ala2 kering gitu . tp lepas seminggu minum cocoa collagen ni, dah ada mcm ada pelincir pulak . jd sexlife dia tambah boosting ler. tp baru dia sorang komen cenggitu. tak tau la pulak kat org lain .gitulah.. x sangka produk murah gini memberikan kesan yang menakjubkan.

Testimonial
malam td dpt tido 3 jam jer. mcm nk nangis jam bunyi kul 4:30am utk sahur . tp pikirkan anak2 kuatkan gak bangun memasak. i dah plan nk sambung tido terus lepas subuh n suh hubby jer tgk anak2 bersiap ke sekolah. abis makan minum cocoa collagen. tak sampai 5 minit terus mata segar bugar balik . instead of jumping on my bed, i terus mandi n kemas umah pagi2 buta tu. heran husband i sbb td beriya2 dok pesan ngan dia penuh dramatik betapa ngantuk n penatnya.

Testimonial
cocoa collagen ni masuk 4hari aku minum cocoa tu, first time aku tgk kotak cocoa tu pun aku dah jatuh hati..coz aku bayangkan aku dpat 1kotak yg ada 30paket...tapi tgk2 dapt 3ktk suspend gak aku ingatkan hang salah antar..mampus aku nak kena tambah duit lagi...tapi upanya 1kotak tu ada 10paket yer...ok aku nak bagi review aku kat hang selepas 4hari aku minum.. first time hirup pergh...sedap ler mengalahkan coffee beans la pulok...tapi mmg sedap hang...aku belasah ler sehari 2kali..lepas buka pose dan masa sahur...apa yg aku dapt rasa mmg badan aku tak letih mmg segar je sepanjang hari seperti yg hang ckp la....lepas tu yg magic nye aku tgk tumit kaki aku yg dulu pecah dan kasar macam org kerja buruh kasar tu alhamdulillah akhirnye bertangkup dan buleh ler dikatakan licin...tapi lum licin sepenuhnye..tapi aku puashati ler coz b4 this aku dah sapu krim macam2 krim..tak jalan juga..akhirnya mimpi aku menjadi kenyataan. hubby aku lak puji aku dia kata muka aku nampak pinkish dari biasa..aik biar betik.. hang pun camtu ke? aku mmg tak amik apa2 selain cocoa hang nie coz aku nak tgk dia nye kesan yg ckp cepat tu...lagi pulok aku minum 2paket sehari tu yg nampak cepat kot...lepas tu kan betul ler hang kata breast ada denyut-denyutan ler..tapi aku tak berani nak kompem ler sebab cocoa coz aku nak period nie sekali berdenyut sebab nak period malu je kat hang....hahahha...panjang lebar lak aku cerita..tapi aku mmg berterima kasih kat hang ler kenalkan cocoa nie..make sure aku nye stok utk tiap bulan ada tau..sampai je masa hang send kat aku...aku nak buat amalan tiap bulan..makna aku nye 2set ler yer sebulan..hahahaha org suh minum 1paket sehari aku lak belasah 2paket sehari..tak per janji murah,berkesan, cantik n selamat .nanti aku update lagi..kawan aku pun nak order nanti dia contact hang..aku dah bagi no ko kat dia dah..

Testimonial
So far baru 5 paket aku minum tapak kaki dah tak keras dah la.. aku mmg takde masalah tumit pecah cuma kasar"


shahida:-
Selepas mengamalkan selama 1 bulan parut dan jerawat semakin berkurangan. Kulit wajah saya semakin cantik. Bukan tu je tenaga saya semakin bertambah; saya x mudah lesu mcm dulu. Malam bersama suami menjadi lebih bermakna...hehe..
Saya minum cocoa colagen ni sbb nk gebukan kulit dan hilangkan parut jerawat di muka saya. Pada mulanya saya tak berapa yakin sgt keberkesanan cocoa colagen ni. Sbb dah mcm mcm sy cuba.. gimick je lebih. Tapi x nampak kesan. Lain pula cocoa ni. Sbb harganya berpatutan sy x kisah la mencubanya.




TESTIMONIAL YANG DI AMBIL DARIPADA INTERNET, SILA MASUK KE GOOGLE/YAHOO SEARCH DAN TAIP "Cocoa Collagen Power Plus" UNTUK MELIHAT LEBIH BANYAK TESTIMONIAL DARIPADA PELANGGAN2 TERIMA KASIH.

Wednesday, May 5, 2010

PEARL COLLAGEN MIRACLE

SALAM TO ALL... NOW ORDER FOR PEARL COLLAGEN MIRACLE DI BUKA
HARGA SEKOTAK $80 SAHAJA...
PLS SUBMIT UR ORDER BEFORE MONDAY 10 MAY 2010





http://sehatanggunfaizeen.blogspot.com/search/label/PEARL%20COLLAGEN%20%20N%20GAMAT%20COLLAGEN

Pearl Collagen - MIRACLE is a natural anti ageing skin nutrient which provides beautiful and healthy skin from within.
What sets it apart from other formulation is that it contains the optimal dosage your body needs to enrich and nourish your skin and its micronized ingredients provide best possible absorption.

RANTAI KOLEKSI TERBARU AC MIZAL... RM350 SEPASANG

Ia merupakan cara yang paling mudah, selamat, berkesan dan tiada kesan sampingan. Terapi Bio Magnet merangsang medan magnet manusia melalui titik-titik saraf. Ia meningkatkan sistem peredaran darah serta meningkatkan metabolisme dan kesihatan badan tanpa kesan sampingan. Pertubuhan Badan Kesihatan Dunia (WHO) telah mengeluarkan kenyataan secara formal bahawa terapi magnetik ini tidak mempunyai sebarang risiko terhadap sistem badan manusia.

Dengan menggunakan ACK Bracelet (Terapi Bio-Magnet) dapat membantu :

* Membuang Angin/Kembung Perut
* Meningkatkan sistem peredaran darah
* Meningkatkan Metabolisme Tubuh
* Tenaga /Stamina Meningkat
* MeningkatkanTenaga Batin
* Meningkatkan kandungan Oksigen Dalam Darah
* Mengurangkan sakit Gout
* Mengawal Kesakitan & Penyakit
* Mengurangkan Kebengkakkan
* Melegakan Asthma
* Merawat Insomia/Sukar Tidur
* Tidur Lebih Lena
* Mengawal Kencing Manis
* Mengawal Darah Tinggi
* Mengurangkan Kandungan Kolesterol & Lemak
* Melegakan Senggugut
* Mengurangkan Sakit Otot/Belakang/Bahu dan Sakit Leher
* Melegakan Migrain
* Melegakan Stress
* Meningkatkan Daya Ingatan
* Daya Penglihatan Lebih Tajam
* Penghadaman Lebih Baik
* Mencegah Sembelit
* Menyahkan Toksin

Sel manusia mempunyai caj positif di bahagian tengah dan caj negatif di bahagian luar sel, dan ia mendapat caj semulajadi dari medan kuasa magnet bumi. Semasa sel melakukan tugasan harian, ia kehilangan caj menyebabkan sel menjadi reput. ACK Bracelet yang mengalirkan kuasa tenaga-bio berupaya menembusi semua peringkat dan bahagian badan melalui aliran meridian, lantas dapat sampai pada setiap sel untuk mencaj dan membaiki semula paksi semulajadi sel.

Berdasarkan kajian yang dibuat di USA pada tahun 1997 oleh Dr. Carlos Valbona Baylor dari College Of Medicine, 76% pesakit-pesakit yang dirawat menggunakan magnet-magnet tetap telah sembuh atau kurang sakit sendi dan otot berbanding dengan 19% lagi menggunakan kaedah biasa / tradisional pesakit-pesakit.

MENINGKATKAN PEREDARAN DARAH

Setiap hari jantung kita mengepam darah yang mengalir sejauh 12,000 batu dalam badan kita. ACK Bracelet membantu saluran darah menjadi kembang, lantas meningkatkan peredaran darah yang membawa kepada peningkatan bekalan oxygen dan khasiat penting dan memacu rembesan semulajadi Hormon Tumbesaran Manusia yang diperlukan untuk pembaharuan sel.

FAKTA MAGNET

Biomagnetik boleh juga digambarkan sebagai Kutub Utara Kutub Selatan atau juga yin - yang bagi masyarakat Cina. Persamaan dari segi konsep iaitu tarikan ion negatif dan positif.

Keseimbangan tarikan-tarikan tersebut menunjukkan kadar pH adalah neutral manakala perubahan cas-cas tersebut membolehkan tahap keasidan dan kealkalian ditentukan. Medan magnet menarik kutub-kutub yang berlainan. Apabila kita meletakkan medan positif magnet dengan medan negatif magnet maka ia akan menarik di antara satu sama lain. Secara amnya, medan magnet berkuasa positif iaitu (P) akan menarik medan negatif bumi iaitu kutub utara dan medan magnet berkuasa negatif (N) akan menarik medan positif bumi iaitu kutub selatan. Dalam kenyataan ini, penggunaan negatif adalah untuk kutub utara bumi dan positif adalah untuk kutub selatan bumi.

Sebagai maklumat, sepatutnya yang digunakan dalam tubuh badan kita adalah medan magnet negatif. Apabila magnet (N) ini menyentuh kulit manusia ia dipercayai mengembangkan pembuluh darah, dengan ini darah dan oksigen akan bertambah di kawasan aplikasi magnet. Medan positif magnet pula apabila disentuh ke kulit manusia ianya akan menjadi merbahaya dalam jangka masa panjang. Hanya doktor-doktor pakar yang boleh menggunakan magnet positif untuk rawatan penyakit tertentu.

SEJARAH TERAPI MAGNET

Sejarah pernah merekodkan ahli falsafah Yunani Aristotle pernah memperkatakan mengenai faedah terapeutik yang terdapat pada magnet semulajadi untuk mengurangkan kesakitan dan merawat pelbagai kesakitan. Ahli fizik Parsi juga pernah menggunakan magnet untuk melegakan "Gout" dan kekejangan otot. Teori di sebalik terapi magnet yang dikatakan adalah ruang magnetik atau bahan yang boleh menghasilkan aliran elektromagnet boleh menembusi tubuh manusia dan memberi kesan kepada fungsi sel-sel serta memperbaikkan kelancaran sistem saraf dan organ tertentu. Pun begitu, bagaimana kuasa magnetik bertindak terhadap semua ini tidak dapat dijelaskan secara terang dan masih misteri.

Namun, ada beberapa hipotesis dibuat mengatakan arus elektrikal yang dijana magnet "mengganggu" transmisi isyarat sakit ke sistem saraf tunjang. Tanggapan lain pula mengatakan magnet meningkatkan pengaliran darah ke sesuatu bahagian tubuh lalu menggalakkan peredaran oksigen dan nutrien seterus mengurangkan kesakitan dan bengkak. Terapi magnetik biasanya digunakan untuk sakit bahagian sendi dan otot selain digunakan untuk mengurangkan sakit selepas pembedahan. Ada yang mengatakan ia dapat mengurangkan tekanan, insomnia dan migrain disamping melawan jangkitan dan memperbaiki ketidakseimbangan sistem saraf.