one drop perfume... with affordable price..

one drop perfume... with affordable price..
click me

My Blog List

SALAM TO ALL

PLS BE INFORMED, UTK HARGA PAT RESELLER KB AND TUTONG.. HARGA BAGI ITEMS @ SEHATANGGUN FAIZEEN AKAN DITAMBAH $2 (UTK MENANGGUNG KOS PENGAMBILAN STOCK DI TEMPAT DEALER)

IMPORTANT INFO IMPORTANT INFO

Salam to all ... starting 11 Jan 2010, emails, sms and calls will be entertained and replied after 5pm. Bagi semua pengunjung blog ini, pls baca details bg setiap items yg di upload. Thanks atas sokongan biskita semua & kerjasama dari semua pihak amatlah dhargai.

biodatas available..

biodatas available..
SMS ME @ 7172690

Tuesday, August 18, 2009

NONI ENZIM...PENAWAR DAN PENYEMBUH PENYAKIT MAHAL....NONI BLACK HAIR 20 sachet sekotak

Enzim Noni


Buah mengkudu yang disebut sebagai noni oleh masyarakat barat atau nama saintifiknya morinda citrifolia diketahui begitu kaya dengan pelbagai ramuan ubatan hingga digelar sebagai ratu tumbuhan.

Kajian saintifik mengenai mengkudu atau noni telah dilakukan sejak 45 tahun lalu. Saintis pertama yang mengkaji tentang buah Noni ialah seorang ahli biokimia yang terkenal, Dr. Ralph Heinicke. Semasa Dr. Heinicke membuat kajian mengenai bromelain nanas di Hawaii, beliau mendapati nanas mengandungi proxeronine. Pada masa yang sama, beliau turut mendapati kandungan proxeronine dan proxeronase dalam buah Noni lebih tinggi daripada nanas. Maka, Dr. Heinicke telah merumuskan bahawa buah Noni ialah sumber terbaik pembentukan protein dalam badan manusia.

Proxeronine penting untuk mensintesis alkaloid xeronine. Xeronine ialah sejenis protein yang hanya dapat dihasilkan dalam usus manusia. Kekurangan xeronine boleh mengakibatkan pelbagai jenis penyakit. Proxeronine dan proxeronase akan berubah menjadi xeronine melalui tindakbalas biokimia dalam usus. Ini seterusnya boleh mengaktifkan fungsi enzim dalam badan manusia serta merangsang sistem pencernaan, sistem peredaran darah, sistem doktrin dan sistem pembiakan.

Dengan adanya xeronine, ia boleh mencegah pelbagai jenis penyakit seperti diarrhea, asma, diabetes, arthritis, migrain, masalah haid, batuk, sakit tekak, penyakit mulut dan gusi, merendahkan tekanan tinggi, mencegah pertumbuhan parasit dan kulat, merencatkan pertumbuhan sel-sel barah dan lain-lain penyakit lagi.

Xeronine juga menggalakkan pertumbuhan tisu dan mengaktifkan fungsi sel-sel badan. Oleh itu, xeronine turut memperlihatkan kesan yang terserlah untuk patah tulang, salah urat, seranggan serangga, barah, melecur dan terbakar serta menghalang proses penuaan.

Merawat penyakit kronik seperti penyakit barah atau kanser, penyakit jantung, strok, diabetes (jenis 1dan jenis 2), afrodiasiak, kegemukan, tekanan darah tinggi, rheumatism, sakit alergik, masalah pencernaan, masalah pernafasan, masalah tidur, gangguan fungsi otak, penyakit buah pinggang, ataupun tekanan.

Buah mengkudu juga dikatakan dapat merencat pertumbuhan sel-sel barah, mempunyai kesan analgesik (penahan sakit), antiseptik (membunuh kuman) dan menghalang pertumbuhan parasit serta kulat.

Di kalangan masyarakat kepulauan Hawaii, buah mengkudu dianggap sebagai buah ajaib kerana nilai perubatannya yang tinggi. Sebenarnya buah mengkudu atau noni (nama tempatan di Hawaii) telah tercatat dalam manuskrip purba sebagai salah satu bahan utama dalam ramuan perubatan sejak 2,000 tahun lalu.

Seluruh bahagian pokok mengkudu dikatakan mempunyai nilai perubatan yang tersendiri. Biji mengkudu dipercayai boleh digunakan sebagai julap. Daunnya dikatakan mujarab untuk merawat sakit kulit, mengurangkan sakit dan radang kulit. Daunnya dikatakan mujarab untuk merawat sakit kulit, mengurangkan sakit dan radang kulit. Sementara itu, pucuk mengkudu mempunyai bahan kimia yang amat berguna untuk menghalang proses penuaan.

Cara Pengambilan Enzim Noni

* 2 kali sehari semasa bangun pagi dan semasa hendak tidur.

* Jangan gosok gigi dahulu (ubat gigi mengandungi bahan yang boleh merosakkan Enzim Noni), gosok gigi selepas menggunakan Enzim Noni.

* Terus minum segelas air suam @ air bertapis (air liur semasa bangun pagi adalah enzim yang paling baik jika di gunakan dengan Enzim Noni adalah lebih berkesan).

* Ambil Enzim Noni 4 titik atau lebih titik dibawah lidah.

* Kemam atau kebam selama 3-4 minit biarkan Enzim Noni meresap melalui saluran darah dibawah lidah terus kedalam darah.

* Telan sikit-sikit Enzim Noni sehingga habis dari dalam mulut.

* Minum segelas air lagi.

* Ulangi perkara yang sama semasa hendak tidur.

Perhatian : Selepas menggunakan Enzim Noni, jarakkan masa 1/2 jam barulah boleh makan/minum kopi, nescafe, teh atau sebarang ubat klinik/hospital (jika anda sedang memggunakan ubat klinik/hospital teruskan seperti biasa).



















MEMPUNYAI SIJIL HALAL ANTARABANGSA


Keajaiban Syampu Hitam Rambut (NONI- Black Hair Magic)


Menghitamkan rambut anda bila-bila masa dan memastikan anda kelihatan anggun & berseri. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat dan peringkat usia, TIDAK KIRA LELAKI ATAU WANITA. Ia juga menghilangkan kelemumur membuatkan kepala anda bebas dari kegatalan. Produk ini juga telah mendapat kelulusan sijil halal dan selamat digunakan.


Bahan-bahan dan keberkesanan:
1. Diperbuat daripada tumbuhan herba (MENGKUDU) sebagai bahan kesihatan rambut.
Intipati: Intipati semula jadi tulen daripada Polygonum multiflorum Thunb, ginseng, dan sebagainya, keberkesanan terbukti 6kali ganda dari syampu hitam rambut lain dalam pasaran

2, Sungguh mudah digunakan, keberkesanan hitam segera selepas penggunaan ringan: Hanya perlu 7-minit untuk menghitamkan rambut anda secara semulajadi, bila-bila dan di mana jua. Ia memastikan kehitaman rambut anda terserlah dari akar ke bahagian terakhir rambut.

3, Satu gabungan sempurna dengan ciri-ciri penghitaman rambut, seumpama vitamin dan perapi rambut. Kini anda boleh tampil dengan lebih yakin tanpa uban dan kelemumur.

4. Penggunaan berterusan 4 kali sebulan akan menumbuhkan rambut baru yang hitam dan sihat. Ini kerana kandungan Ginseng akan meresap masuk ke dalam kulit kepala dan mengaktifkan sel melanocyte menghasilkan melanin lalu menumbuhkan rambut baru yang hitam.

5. Selamat dan sihat, tanpa pewarna rambut dan bahan kimia, ia kekal hitam dan tidak akan bertukar menjadi warna merah, lantas menjadi produk terbaik utk menggaya rambut.

6. Merawat akar rambut dan kulit kepala serta menghalang keguguran rambut.



Arahan Penggunaan:
1. Memakai sepasang sarung tangan (bahagian akhir kuku anda akan menjadi kelabu oleh bahan aktif tumbuhan semulajadi, tetapi tidak menjejaskan kesihatan sama sekali)
2. Basuh rambut anda yang berminyak & keringkan, kemudian lembapkan sedikit rambut.

3. Ratakan syampu ke seluruh rambut seperti penggunaan syampu biasa dengan membenarkan syampu sampai ke akar rambut. Biarkan selama 7-10 minit.

4. Kemudian, bilas rambut anda sehingga bersih dan sikat rambut seperti biasa. Hasilnya, rambut hitam yang anggun dan wajah tampak muda berseri.









Selepas menggunakan NONI BLACK HAIR MAGIC


SEBELUM....






SEBELUM...


SELEPAS MENGGUNAKAN NONI BLACK HAIR MAGIC


Anda pasti tak kecewa..warna akan bertahan, sila ulang sekiranya belum berpuashati hitam sepenuhnya. Mungkin perlukan 2-3peket sebulan pertama

testimonial pengguna :

Originally Posted by Kata Sifu
BSY noni bukan dyer......kaler original dari buah NONI. FUngsi utama adalah merawat akar rambut.....maka bila rambut telah pulih maka akan tumbuh HITAM sementara nak rawat tu mungkin perlukan 2-3 bulan untuk pulih jika uban yg teruk.

Selepas itu digalakkan guna 1 bulan sekali.....seperti pokok juga..BAJA perlu sebulan sekali untuk teruskan kesuburan...begitu juga rambut......sebab bagi yg bermasalah ia akan timbul kembali demi masa panjang...maka guna 1 kali sebulan selepas rambut HITAM sepenuhnnyaaa..better jangan stop terus.

Stok 1 kotak boleh guna untuk 1 tahun jika guna sendiri. Jimat...TQ


Originally Posted by Kata Sifu
Insya Allah ia serap air & boleh bawak solat...mandi wajib dll.....warna HITAM adalah ASLI biji mengkudu + ginseng takde pewarna/sintetik.kimia.....

pakai cam ala-ala bersyampu di salon...kene ada org buatkan jika byk uban....seronok...sambil2 bermesra sambil bersyampu....10 minit aje....

pakai 2-3 kali sebulan biasa dlm 2-3bulan rambut dah HITAM...

riginally Posted by Kata Sifu
BSY memang bukan pewarna,...HALAL.......warna asal kaler oren + putih, bila bercampur jadi merah cam inai..lepas 5 minit baru HITAM atas kepala.....jika pewarna, buka peket tu sure dah HITAM kan...

syampu ada...enzim pun ada...jika masalah BOTAK, rambut jarang digalakan titik enzim 3 hari sekali + syampu seminggu sekali...Insya Allah tumbuh rambut..

1 comment:

salemy82 said...

Salam niaga..

Berkongsi info melalui blog adalah satu daripada cabang perniagaan di internet. Kredibiliti anda akan bertambah jika anda menggunakan alamat sendiri (www.sehatanggunfaizeen.ws) berbanding alamat menumpang (www.sehatanggunfaizeen.blogspot.com).

Tambahan, dengan menyewa domain name + web hosting dengan Global Domains International untuk hanya RM35/bulan.. anda mampu untuk berkongsi info seperti sekarang dan menjana pendapatan lumayan daripada GDI.. emm.. ;)

Salemy Amat Shah
http://website.ws/salemy82

P/s : Contoh blog saya yang kini bukan lagi menumpang : www.salemy.ws