one drop perfume... with affordable price..

one drop perfume... with affordable price..
click me

My Blog List

SALAM TO ALL

PLS BE INFORMED, UTK HARGA PAT RESELLER KB AND TUTONG.. HARGA BAGI ITEMS @ SEHATANGGUN FAIZEEN AKAN DITAMBAH $2 (UTK MENANGGUNG KOS PENGAMBILAN STOCK DI TEMPAT DEALER)

IMPORTANT INFO IMPORTANT INFO

Salam to all ... starting 11 Jan 2010, emails, sms and calls will be entertained and replied after 5pm. Bagi semua pengunjung blog ini, pls baca details bg setiap items yg di upload. Thanks atas sokongan biskita semua & kerjasama dari semua pihak amatlah dhargai.

biodatas available..

biodatas available..
SMS ME @ 7172690

Sunday, February 14, 2010

NATIONAL DAY SALE BEGINSS..........NEGARAKU.. TANAHAIR KU.... LOVE BRUNEI DARUSSALAM.....










INGIN KAN KESIHATAN DALAMAN YANG AMPUH .... HARGAI DIRIMU BERSAMA SEHATANGGUNFAIZEEN ...

SEMPENA HARI KEBANGSAAN YANG BAKAL TIBA... ITEMS YG ME LISTED HERE ADA TAWARAN ISTIMEWA....

SEMOGA ALLAH MELINDUNGI BRUNEI DARUSSALAM.. DAN MENJADIKAN BRUNEI NEGARA ISLAM YANG AMAN DAN SEJAHTERA.. AMIN...



stock in hand stock in hand stock in hand stock in hand

MAAJUN BONDA STOCK 1 MONTH $75 ONLY (VALID SEMPENA NATIONAL DAY SALE ONLY)
NORMAL PRICE OF THE BLOG IS $80 UTK STOCK SEBULAN




uols ada mengalami simpton2 seperti dibawah ini?

- Sakit sendi/mahupon tulang (belakang)?
- lenguh2 badan masa bangun tido?
- rasa semut2 kat kaki?
- period pain?
- kulit kering dan tidak bermaya?
- kurus serta tidak 'berisi'?
- mengalami kegemokan?
- kena sentak mengarung?
- Payudara lembik/sagging?
- Vagina kurenggg ummphhh (longgar)?
- keputihan?
- Punggung leper?
serta banyak lagi simpton2 yang tidak di titipkan disini....


uols ingin mencari 'penawar' ??????


MB adalah jawapannya..

JOM TRY TEST...pasti 'terangkat' abessssssssssssssssss

kembalikan MARTABAT serta keyakinan uols dimata somi

'ikat' somi secara 'tak sedar' utk elakkan somi bukak new branch (insyaallah)

MEncari maajon HOME MADe cam mak kita..serta tok nenek kita dok makan zaman dulu??

Ini laa die...MAAJON BONDAKU..warisan Zaman BerZaman

BEBAS DARI CHEMICAL .. 100% HERBS

~~ WALAOPON MENGANDUNG PON LEH TELAN MB NEH
(MB MEMBANTU MENGELAKKAN KAKI KREM SEMASA WAKTU MENGANDUNG)

~~ APATAH LAGIK KLU MENYUSU BADAN
(MB MEMBANTU MEMPERBANYAKKAN SUSU TETEK SECARA SEMULAJADI)

TAK PERLU SUSAH2 NK GENTEL...IA TELAH DIGENTELKAN SESUAI NGAN ANAK TEKAK UOLS...(TAK LEKAT PUNYER)
MAAJON BONDAKU NI TAK KERAS..LEMBIK SERTA FLEKSIBEL
BAUNYER.........GHAWWW GHAWWW BAU DIER ..... WANGI DAN TIDAK MENJENGKELKAN

MAAJON ASLI BUATAN ORANG KAMPUNG YAKNI
BONDA KAK LANA SENDIRI YANG MEMBUATNYA
(DIWARISI OLEH MOYANG LANA YANG BERKETURUNAN DARI TANAH JAWA) ..

(SUME YANG ELOK DATANGNYA DARI ALLAH S.W.T DAN YANG TIDAK ELOK DATANGNYA DARI KAK LANA SENDIRI)

PERNAH TAK uols terpikir cemana mak2 kita serta orang lama dan jugak wanita2 di Indonesia memiliki body persis 'gitar' ??

kemas serta padat dan jugak mantap??

sume itu penangan Maajon/jamu2 yang memiliki kekuatan AURA yang luarbiasa yang sukar dijelaskan

~~ masa ni laaa kita harus mendekatkan diri ngan maajon/jamu terutama yang lom kawen utk persediaan melangkah ke gerbang perkahwinan

malah ia jugak utk menyehatkan serta mencergaskan diri uols jugak

GARENTI

~ TAK LETIH
~ TAK LESU
~ TAK LEMAH
~ TAK SAKIT BADAN
~ TAK MENGALAMI SEMUT2 BILA BANGUN TIDO
~ TAKde penyakit 'M' iaitu MALAS

MALAH UOLS akan rasa badan uols ter AMATLAH segar serta cergas bila menjalankan sesuatu aktiviti .. pendek kata cam lipas kudung..hehe


JANGAN TAK CAYA MB dapat membantu uols mengurangkan berat badan dari 3kg - 5kg sebulan..

Aturan utk pengambilan MB dibulan PUASA adalah :

3pg (selepas sahur)
3mlm (selepas berbuka)

ataupon telan terus 6bijik selepas berbuka/ sebelom tido


.................................................. .................................................. ...............


kalu dlm pantang lak ... hingga 20kg dapat dikurangkan..

Aturan utk waktu berpantang lak

2pg...2ghari...2mlm SELEPAS MAKAN

klu 100% bb menyusu - telan 2pg & 2mlm SELEPAS MAKAN

diharap dapat membantu uols



FEM@LOV WITH FREE VCD STOCK 1 MONTH $88 ONLY (VALID SEMPENA NATIONAL DAY SALE ONLY)








ROJUKISS CREAM STOCK IN HAND BUT LIMITED
Rojukiss Spot Light BB Cream $40 AFTER DISCOUNT $37.00 ONLY
Rojukiss Pore Tightening Essence - $50 AFTER DISCOUNT $47.00 ONLY
(2008 Watson Thailand HWB Cosmetic Award Grand Prize Winner)




MINYAK RAMBUT ZAITUN KELAPA DARA WITH EXTRA ZAITUN
100ML $12.00
SALE PRICE $10.00 ONLY
STOCK IN HAND STOCK IN HAND STOCK IN HAND BUT LIMITED






JOM BUANG TOXIN DALAM BADAN...STOCK IN HAND... ONLY 50PCS ...JUST ARRIVED 1 JAN 2010
JOM BUANG TOXIN DALAM BADAN.. KESIHATAN TERJAMIN..

Tahukah anda kandungan toksin yang merbahaya di badan anda sekarang?

Tahukah anda dengan pencemaran, permakanan dan cara hidup anda sekarang menyebabkan kandungan toksin yang merbahaya telah meningkat di dalam badan anda.

Rawatan traditional di Asia sering mengaitkan bahawa kebanyakan bahagian di tapak kaki adalah berkaitan terus dengan organ-organ penting di dalam badan. -refleksologi

Tahukah anda koyok kaki membuang toksin badan telah lama di gunakan di Asia dan telah mula popular di Eropah dan Negara-negara timur tengah.


MUDAH DENGAN 3 T..... TAMPAL, TIDUR , TOKSIN HILANG.

Anda hanya perlu menampal koyok tersebut selama 5 hingga 8 jam semasa anda tidur untuk membuang toksin dan hasilnya koyok tersebut akan menjadi hitam kesan daripada pengeluaran toksin daripada badan.

Kebaikan patch ini:-

Cara terbaik membuang toksin dalam badan tanpa mengambil sebarang ubat untuk di makan dan hasilnya anda akan:-

- Terasa badan segar dan bertenaga
- Mengurangkan alergik
- Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi
- Mengurangkan sakit sendi
- Meningkatkan sistem imunisasi badan
- Melancarkan perjalanan darah
- Mendapatkan tidur yang lena
- Mengurangkan bau kaki

PRICE : $7 UTK 3 PASANG... ($1.20 SETIAP SATU KEPING FOOT PATCH)
SALE PRICE SALE PRICE SALE PRICE $6.00 ONLY UTK 3 PASANG





ANDA TAHU TAK YANG SUSU KITA NI BOLEH DIPERBANYAKKAN DENGAN HANYA MEMAKAN REMPAH??? REMPAH APE YE??...

Pernah dengar Fenugreek seeds??....Kalau nak tau Fenugreek tu dalam bahasa melayu adalah HALBA . Sapa yang selalu dok dapur memang familiar dengan rempah ni. Tapi pernah ke korang makan halba ni mcm tu je??..sure tak sedap punye…

Halba ni atau dengan kata lainnya FENUGREEK ni boleh memperbanyakkan susu kita dengan mengambilnya dengan dos yang ditetapkan.

APA YANG MENYEBABKAN SUSU KITA BLEH JADI BYK DGN HANYA MEMAKAN REMPAH INI ?
Kandungan yang terdapat dalam biji Fenugreek ini boleh menyeimbangkan hormon. Herba yang berasal dari Negara Eropah ini sangat kaya dengan fitoestrogen. Inilah yang menyebabkannya popular sebagai pelancar air susu ibu (ASI) dimana ia meniru kesan hormon estrogen . Kandungan serat dan saponinnya yang tinggi juga dapat mengatasi sembelit yang sering dialami oleh ibu-ibu yang baru melahirkan anak. Menurut European Society Comission of Publication (ESCOP), is menyarankan pengambilan biji fenugreek tidak boleh melebihi 6 gram sehari.

SELAIN DARI MENGGALAKKAN PENGELUARAN SUSU, APA LAGI KEBAIKANNYA??
Saya ada buat sedikit penyelidikan dan daripada pembacaan saya, biji halba ini boleh membantu masalah berikut :-
* Kolesterol tinggi atau triglycerides tinggi
* Hilang selera makan
* Masalah penghadaman atau sakit ulu hati
* Sembelit
* Mati pucuk (dikenali juga sebagai erectile dysfunction (ED)
* Botak
Lain-lain kegunaan Fenugreek:-
* Melancarkan haid
* Menghilangkan kembung,sebu dan senak
* Pencuci perut
* Menguatkan jantung
* Menghilangkan lender tekak
* Melegakan sakit kepala/ migraine
* Membuang angina
* Menyembuhkan buasir
* Senggugut
* Merangsang rahim
* Kegemukan
* Kurang berat badan
* Radang kulit dan Bisul
* Kurangkan ketagihan rokok dan dadah
* Memanaskan buah pinggang dan organ pembiakan. Menjadi amalan kuno tabib China untuk rawatan mati pucuk. Halba merupakan antara ubatan yang tertua di dunia dan digunakan olehAl-Abqirad ( Hippocrates) iaitu bapa perubatan Yunani.

CARA-CARA PENGAMBILAN DOS FENUGREEK
Setiap kapsul Fenugreek yang dijual oleh saya ini 100% fenugreek seeds dan setiap biji mempunyai 600mg fenugreek seeds. Tiada bahan tambahan lain yang terkandung dalam kapsul ini. Manakala kapsulnya pula diperbuat drp lemak sayuran.
Secara amnya, dos yang dicadangkan adalah seperti berikut:-
* 2-4 capsules, 3 times per day
* 6-12 capsules (total) per day

(setiap kapsul adalah dll lingkungan berat 580mg - 610mg)

BERAPA LAMA FENUGREEK AMBIL MASA UTK MEMBERI KESAN??
Masa yang diambil oleh fenugreek utk meningkatkan ASI adalah bergantung kepada individu tersebut. Ada yg lepas 24jam terus byk susu and ada yg kena tunggu 2-3 hari. Seeloknya kekalkan pengambilan setiap hari selama 2 minggu. Selepas susu dah banyak, boleh la kurangkan dos kepada 2-4 biji sehari atau tak payah ambil langsung tetapi perlu ambil atau tingkatkan semula bila susu mula berkurangan.

KESAN-KESAN SAMPINGAN HASIL DR PENGAMBILAN FENUGREEK
Perlu diingatkan di sini, pengambilan Fenugreek akan menyebabkan kesan sampingan berikut :-
·Peluh dan air kencing berbau herba/maple syrup tapi ini bukanlah kesan negative tapi ia menunjukkan dos yg diambil telah mencukupi
·Anda dan anak akan kuat berpeluh
·Kalau terlebih dos, boleh menyebabkan cirit birit, asma/lelah/semput

PENGAMBILAN FENUGREEK DILARANG UNTUK :-
* Wanita mengandung sbb fenugreek boleh menyebabkan kontraksi
* Wanita yg mempunyai penyakit asthma yang teruk, yg kurang teruk kalau nak cuba boleh tapi atas risiko sendiri
* Wanita yg allergic dgn kacang
* Wanita yg ada penyakit darah tinggi dan sakit jantung
* Wanita yg mempunyai masalah migraine

RUJUKAN
http://en.wikipedia.org/wiki/Fenugreek
http://memorisusuanku.blogspot.com/2...isi-islam.html
http://www.diabetes.org.my/article.php?aid=429
http://ezinearticles.com/?Why-Fenugr...amp;id=1010799
http://ezinearticles.com/?Side-Effec...&id=578197
http://www.kellymom.com

PERINGATAN
Fenugreek tidak memerlukan kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Ia hanyalah sejenis makanan yang ditukarkan kepada bentuk serbuk dan dimasukkan kedalam kapsul. Ia bukanla utk tujuan perubatan, tetapi hanya sebagai makanan tambahan.

HARGA
1 peket 75 capsules ( lebih kurang 2 minggu supply ) - $15.00
1 peket 150 capsules ( lebih kurang 1 bulan supply ) - $25.00

PRE ORDER WITH ADVANCE PAYMENT PLEASE....

No comments: