one drop perfume... with affordable price..

one drop perfume... with affordable price..
click me

My Blog List

SALAM TO ALL

PLS BE INFORMED, UTK HARGA PAT RESELLER KB AND TUTONG.. HARGA BAGI ITEMS @ SEHATANGGUN FAIZEEN AKAN DITAMBAH $2 (UTK MENANGGUNG KOS PENGAMBILAN STOCK DI TEMPAT DEALER)

IMPORTANT INFO IMPORTANT INFO

Salam to all ... starting 11 Jan 2010, emails, sms and calls will be entertained and replied after 5pm. Bagi semua pengunjung blog ini, pls baca details bg setiap items yg di upload. Thanks atas sokongan biskita semua & kerjasama dari semua pihak amatlah dhargai.

biodatas available..

biodatas available..
SMS ME @ 7172690

Saturday, August 15, 2009

MAAJUN ANGGUN BISTARI..FAMILY PLANNING SEMULA JADI..

Anda tidak selesa dengan kaedah perancang keluarga moden & ingin bertukar kepada kaedah perancang keluarga semulajadi????

anda bermasalah period tak teratur???? Senggugut yang melampau setiap kali period??


sudah lama berumahtangga dah masih belum dikurniakan zuriat??

MAB ADALAH JAWAPAN KEPADA SEMUA PERSOALAN ANDA!!!



Maajun Anggun Bistari
$10 SEBOTOL (PRE ORDER)

Produk amalan tradisi keluarga sejak 20 tahun khas untuk wanita yang telah berkahwin.

Maajun ini sangat sesuai untuk merancang keluarga dengan cara tradisional, kejayaannya adalah 100% dengan syarat mengikut disiplin makan yang betul.

Ianya telah diamalkan sebagai tradisi keluarga sejak 20 tahun dulu. Dahulu ianya dijual hanya dari rumah ke rumah sahaja. Tidak dijual dimana-mana kedai ubat atau farmasi.

Bagi yang kurang selesa family planning dengan kaedah moden adalah dipelawa untuk mencuba kaedah tradisi ini dan setelah mendapat kejayaan & keyakinan boleh membuat perbandingan dengan kaedah moden.

MAB adalah produk tradisional dibuat dari herba, rempah ratus dan madu.
kegunaan MAB pada asasnya adalah untuk family planning.
Walaubagaimana pun MAB juga bertindak sebagai ubat multipurpose dalam penjagaan kesihatan dalaman/kecantikan wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga. MAB juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah family planning moden.
Keberkesanannya dalam family planning adalah 100% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul.
MAB juga boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas berkahwin/belum berkahwin dan orang-orang tua(warga emas).
MAB dijamin bersih, suci lagi halal tanpa perlu diragui lagi bagi org ISLAM


Khasiat Maajun Anggun Bisatri ini adalah seperti di bawah mengikut keutamaan:

1. Family planning/menjarak kehamilan/merancang keluarga.
2. Merawat keputihan yang teruk.
3. Menjaga peranakan - menyempitkan faraj wanita.
4. Membuang darah kotor/toksin melalui period.
5. Menstabilkan hormon kewanitaan dalam badan.
6. Menormalkan & mengatur period setiap bulan.
7. Mencantik & menegangkan payu dara.
8. Melancarkan perjalanan darah.
9. Melawaskan pembuangan air besar - menjaga usus.
10. Menambah tenaga sepanjang hari.
11. Mengawal kolestrol dalam darah.
12. Menurun & mengawal berat badan.
13. Awet muda.


Kandungan sebotol ( 21 biji) adalah:

1. Herba ( Kacip Fatimah)

2. Rempah ratus -serapat, senduduk, inai & Lada hitam

3. Madu

Aturan pemakanan sama seperti mengambil pil perancang



ATURAN MAKAN

1. Bagi yang lepas pantang, mula makan pada ke 44 lepas bersalin.

2. Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 5 haid(period).

3. Cara makan bagi yang ambil pil, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan majun tak perlu tunggu haid(period) ke 5 lagi.

4. Bagi kes pakai IUD , boleh terus dengan IUD dan makan bersama. Bila IUD expired nanti boleh tentukan samada nak teruskan pakai IUD atau pun tidak.

5. Bagi kes ”injection implant”, jika belum/hampir tamat(expired) boleh terus makan. Jika baru sahaja tamat(expired) juga boleh terus makan. Selepas tamat(expired) sekiranya sudah pireod, mula makan pada hari ke 5 pireod.

6. Makan setiap hari sebiji sehingga habis 21biji. Setelah habis rehat 7 hari sebelum sambung botol ke 2. Begitulah cara makan untuk botol yang seterusnya.

7. Waktu makan boleh pilih samada waktu pagi/malam. Jika makan waktu pagi rutinkan makan setiap pagi. Jika makan malam rutinkan makan setiap malam.

Contoh : Jika habis makan malam Ahad, maka sambung makan botol ke 2 pada malam Ahad depan; atau

: Jika habis makan pagi Ahad, maka sambung makan botol ke 2 pada pagi Ahad depan.

8. Bagi kes lupa makan, esok paginya makan 1 biji sebagai ganti . Sekiranya lupa juga makan paginya malam nanti perlu makan 2 biji sekali.



TINDAKBALAS AWAL/SIMPTOM

1. Sakit pinggang untuk melancarkan saluran darah;

2. Tempoh/kuantiti haid yang tidak menentu; atau

3. Darah haid berwarna hitam bagi mereka yang menggunakan implant sebelum ini;

Ini adalah antara tindakbalas awal/simptom akibat menggunakan Maajun Anggun Bistari dan tempohnya berbeza setiap individu di antara 1-6 bulan. Walau apapun adalah dinasihatkan terus mengamalkan makan Maajun Anggun Bistari untuk lebih mujarab supaya kembali normal kesihatan badan anda.



MAB mmg mbantu mrawat dalaman kita spt bersihkan darah kotor spt period atau nifas yg x keluar dgn lancar ms kita pantang atau gugur begitu jg period yg x lancar ia kan lancarkan.

Bila MAB Bertindak Balas?

Ia bgantung pada body masing ada yg 1 pertama period dah jadi kelam kabut spt keluar dgn banyak/sikit atau dlm tempoh yg panjang jg keluar dgn jumlah yg byk spt berketul2.Ramai jg yg dtg 2 kali sebulan.Warna darah kotor ni jg keluar dlm pelbagai color spt hitam,coklat atau x merah terang.


Proses tindak bls ni jg bgantung pd body masing ada hanya 2 bln, 3 bln ada sehingga 6 bln dan ada yg lebih.




Kesan MAB Selepas Tindak Balas ?

1. Badan menjadi ringan, dpt bergerak aktif.Lebih bertenaga dan mudah menyelasaikan kerja2.
2. Kulit muka menjadi cantik, licin,halus, gebu dan cerah.tiada lg jerawat atau jeragat/pigmentasi.
3. Badan menjadi kurus,kesan dr singkiran lemak,angin atau toksid brsama proses tindak bls tadi.
4. Perut menjadi kembis dan tidak mengebeh selepas singkiran toksid.
5. Hasil dr tindak balas ini jg membantu mengembalikan kelangsingan berat badan yg ideal.Amat di galakan utk ibu2 yg bersalin anak pertama.Proses kelangsingan lg cepat berlaku.
6. Memejal dan menegangkan payudara, kandungan herba dr MAB dpt membantu mengembalikan payudara idaman semua.Kepada sesetengah ada yg mengalami rasa tindak balas spt sakit/dengut2 pada payudara.
7. Bertenaga, diakui semua yg telah mencuba MAB mmg bertenaga spt dpt berjaga lebih lewat dr mlm2 sebelum mengambil MAB.Malah dapat memberi tenaga yg lebih dlam mengurus kerja2 rumah selepas penat bekerja.
8. Tidak mengantuk di siang hari walau pun kurang tidur di mlmnya.Cth: ramai ibu2 yg menyusu baby terpaksa bangun berkali-kali malamnya utk menyusu baby.
9. Kandungan MAB dapat melancarkan pengaliran susu ibu dgn banyak.Malah tiada efek kpd baby, perlu minum air yg banyak setiap hari.
10. Yang istimewanya rumusan kandungan MAB meningkatkan SEKS, malah rasa yakin dan gembira lagi sebab ia jg berfungsi sebagai family planning.Tiada rasa risau selapas bersama dan tak perlu melakukan senaman lagi selepas itu.
11. Merapat dan mengetatkan rahim - Ini di akui oleh semua yg telah mengamalkan MAB.Tak ada sesiapa pun yg x mendpt pujian dr suami selepas makan MAB.Ramai yg terpaksa tambah bajet bulanan utk membeli shampoo lebih...malah dpt menyelamatkan rumahtangga yg hampir musnah selepas terkena 'panahan' MAB.


Siapa Yang Boleh Makan MAB?

Semua golongan wanita yg berumur 18 thn keatas.So yg umur 18 th ke atas telah berkawin atau belum,janda/balu jg telah monopouse memang di syorkan makan MAB.Kandungan MAB bukan sahaja utk family planning/cegah kehamilan malah dpt merawat kesihatan dalaman wanita.Bagi anak dara jika tiada masalah apa2 tidak digalakkan mengambil MAB kecuali jika ada masalah senggugut atau period tidak menentu.


testimoni MAB
**MENURUN/MENGAWAL BERAT BADAN
"kawan kawan smua.. actually i kira baru lagi ambik jamu ni.. dlm 3 bln kot.. tp hasil nyer u le rasa dlm seminggu u ambik.. yg i paling suka psl jamu akak kita ni.. nafsu makan i dpt control.. (tak tau la org lain.. sbb lain badan lain effect kot.. ) skrg i da trn bdn 3kg.. dlm masa 3 bln.. tq ya kak.. tu yg i order lagi smpi 3 btl... ari tu.."ciksal- wanitamelayu- page1

**MERAWAT KEPUTIHAN
akum... saya suka kat makjun kak zah nie.. baru sebulan ambik....pasal keputihan kompom ilang.. baru seminggu ambik keputihan n bau2 ilang... dah abis botol ke 2 nie memang akan order lagik.. tq-kak zah ye ye - wanita melayu page 1

**KAWAL SELERA MAKAN, BERTENAGA & MERAWAT KEPUTIHAN
"Maajun ni memang beesssttt! Selain dr kita gunakan utk family planing, masalah org pompuan pun bleh settle gak. Sya bru guna 1 bulan tp dah nmpk kesannya. Nafsu nk makan tu mmg bleh control, mungkin bru mkn so x rasa kurang weight tp banding masa nk amik mercilon, nordett , asyik nk mkn je. Sedar2 bdn kembang. Lps 2 minggu lbh mkn terkezut gak apasal period dtg lg, tp pas dgr penjelasan kak zah, maybe hormon x stabil. Tp yg membuat kan saya teruskan mkn maajun ni coz....hubby puas hati.... Baby saya nk masuk 6 bulan, biasanya baby umur gini, mlm2 mmg kena berjaga, tp pas mkn maajun ni rasa x la penat @mengantuk sgt esoknya. Yg paling suka, masalah keputihan langsung xde, memang bersih! So memang berbaloi, murah pun murah!"-wana - wanita melayu -

**MERAWAT KEPUTIHAN/BERTENAGA/KESELESAAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI
"saya pun teruja gak...tapi teruja nak bagi testimoni ....saya dah makan maajun kak zah ni 2 bulan....alhamdulillah takde masalah...cuma mula2 mkn dulu period kelam kabut sikit....tapi saya teruskan gak...cara makannya pun tak susah...sama mcm kita makan pil juga...lagi satu saya selalu tidur lewat malam sbb buat kerja rumah lepas anak2 tidor....dulu sblm amik maajun mmg nak bangun pagi tu malas jer lebih2 lagi time tengah cuti sembahyang suboh suka sgt saya lajakkan bangun sampai pukul 7 pagi...pastu anak nak gi sekolah saya kalut sendiri ...tapi skrg takde masalah lagi...bangun segar jer... masalah keputih dah takde....pasal hubungan dgn suami pulak (ni mesti ramai yg nak tau)...kahkahkah ...bila dah gelak besar tu paham2 jerlah...memang mendapat pujian dari asben...jadi mana2 cik abang yang baca topik ni dan yg mana isteri2 makan perancang keluarga baik cepat berubah ke maajun kak zah...tapi kenalah sabar yer...takkan makan baru seminggu dah nakkan kesan yg ketat" fatina - wanita melayu - page 2

**MENGEKAL BENTUK BADAN/BERTENAGA/KEJAYAAN MERANCANG KELUARGA
"nak tolong promotekan lagi makjun kak zalpermai ni.... bleh kan akak.... nak kasi up skit!!!! sekarang dah masuk 8 bln saya makan. alhamdulillah, dijamin tak menggemukkan... dah kembali langsing cam dolu2.... dah dpt balik body idaman.............. yang penting takde geleber2 yg sungguh menyakitkan mata.............. saya mmg bangun kul 5pg everyday sbb dok sg buloh keje kat kl. nak siapkan anak punya barang, makan sbb nak anto kat pengasuh. balik sampai umah dah maghrib... nak prepare makan, kemas umah etc.... tapi saya tak pernah rasa letih, tak bermaya..... hubby pernah kata, u ni x penat ke? tu ler.... rasa2nya sbb makjun ler... sbb saya tak pernah makan jamu2 lain... hanya makjun..... dan, alhamdulillah... tak ter'lekat' lagi sampai la ni............ ttg masalah wanita sumer settle! hubby pun puas hati........ xde komplain pun apa2.................. lagi puji ada!!! makjun kak zalpermai mmg POWER!!!!!" r-weenz - wanitamelayu-page 2

**CUCI RAHIM
ms brpantang anak sulong dulu darah nifas pernah kuar berketul2 cm tak caya & takut pn ade coz first expce...mmg bertungku coz MIL jaga & dok bisik jer suruh jaga diri dr awal2 ni coz tk nk sakit seblm masanya...insyaallah dh lewat 30-an ni sihat lg....di usia cm ni cantik pn nak ler & pulus pn nak jg tp SIHAT lg nak...... hmmm, sy mkn MAB kak zah ni lepas bersalin... tempoh nifas sy 40 hari.. pastu mkn MAB ni ari ke 44... pas 2, 3 ari makan turun darah lagi... panik gak masa tuh... kaler itam, byk lak tuh.... rujuk kat kak zah... kak zah kata tu cuci rahim... tp x lama kuar... dalam 4 ari jer... pastu ok.... hmmm, semenjak makan MAB ni gak... period bersih jer... takdelah kuar ketul2... dulu masa lom kawen slalu gak kuar ketul2... mujur cepat jumpa MAB nih.... TQ kak zah..... bertindak sblm terlambat.... bak org kata, mencegah sebelum mengubat.... ye tak? Cuma yg lom test lagi.... bila nak stop utk dapat 2nd baby lak.... ekekekekek.... tungguuuuu.........r-weenz - wanitamelayu

**MENGHILANGKAN JERAWAT & MENCANTIKKAN KULIT
kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni... muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak... nak mencelah tang jerawat nih...... agak2nya sbb makan MAB kak zah ni kot kulit i makin jelita.... wajah makin licin.... kuang, kuang, kuang, perasan!!!! eh, tp mmg rasa perubahan... sblm2 ni kerap gak jerawat ni naik.. dah macam2 produk kecantikan sy pakai. tah apa2 dah tepek kat muka nih.... sekali naik melata... kembo siam pun ada... lepas bersalin makan jamu bersalin kampung punya... pastu makan MAB smpi skrg.... tp dok ler kata jerawat tu tak tumbuh langsung... adalah juga... tp x le smpi mencacatkan muka pun... secoit jer... biasalah kalau nk period tuh.... kalau betullah sbb MAB nih mmg TQ beri2much kat kak zah!!! bkn dalaman je POWER, luaran pun makin anggun, jelita & solid maintain cam anak dara.................. Anyway... tenkiu kak zah.....r-weenz - wanita melayu - page 4

**MERAWAT MIGRAIN
salam.. akak sya berminat gaks le...emmm tapi nak tanya dlu takut tak sesuai kan... kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni... muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak... assalamualikum.... Dah habis sebotol sya gunakan makjun kak zah ni..so far, mmg elok... memula dlu sya was2 nak guna takut naik jerawat ke apa..heheh nak jg penampilan...maklumlah sebelum ni sya gunakan yg mahal..sebulan RM42 pil, ttp naik jerawat..kunun akan melicinkan wajah lah, pertukaran hormonlah..bila dtg period jerawat pun muncul.. tp..alhamdulillah...makan makjun kak zah ni jerawat seketui pun takder hahaha..bdn pun tak rs panas pun...so far mmg sya takder masalah migrain dah..jika tidak..alahai..mmg nazak!!!sakitnya melarat 2-3 hr...rs pecah kepala..la ni masalah mmg hilang hahaha ALHAMDULILLAHHHHHHHHHH
ibuhazique - wanitamelayu - page 5

3 comments:

armouris said...

info tentang merancang keluarga kat sini - Merancang Keluarga Menggunakan Hormon

meandmyanotherhalf said...
This comment has been removed by the author.
meandmyanotherhalf said...

olong email saya di: telekungshadiey@yahoo.com.my
saya nak order. sy msj x dpt.